For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Open dagen en contact

Wil je meer weten over de bacheloropleiding Scheikunde in Amsterdam en zou je graag een keer komen kijken op Science Park of op de VU Campus? Dan zijn er verschillende mogelijkheden en momenten in het jaar waarop dat kan.

Bachelordag

Zowel de UvA als de VU organiseren twee keer per jaar een bachelordag. Tijdens deze dagen zijn er bij alle bacheloropleidingen voorlichtingsrondes en zijn er informatiemarkten op elke locatie. Op de UvA Bachelordag geeft de opleiding Scheikunde voorlichting op de locatie Science Park 904. De VU Bachelordag vindt plaats op de VU Campus. De inhoud van de presentaties is tijdens deze dagen hetzelfde. De eerstvolgende UvA Bachelordag is op 14 maart 2020 en de VU Bachelordag is op 30 en 31 oktober 2020.

UvA Bachelordag

VU Bachelordag

UvA Proefstuderen

Als je je verder wil verdiepen in een studie, kun je ook komen proefstuderen. Tijdens UvA Proefstuderen biedt de bachelor Scheikunde een programma aan van een halve dag met een hoorcollege en een werkcollege. De eerstvolgende UvA Proefstuderen is in april 2020.

UvA Proefstuderen

Student voor een dag (meelopen)

Wil je zelf ervaren hoe het is om Scheikunde in Amsterdam te studeren? Kom dan een dagje meelopen. Een student van de opleiding neemt jou mee naar een echt college, laat je de campus zien en beantwoordt al je vragen. Aanmelden voor Student voor een dag kan tussen oktober en mei.

UvA Student voor een dag (meelopen)

Contact

  • Student Service Desk
    De Student Service Desk (onderdeel van Studenten Services) is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Heb je bijvoorbeeld vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland? Neem dan contact op met de Student Service Desk.
Studentvoorlichters Scheikunde 2019-2020
  • Studentvoorlichters
    Heb jij nog vragen over de opleiding of hoe het is om Scheikunde in Amsterdam te studeren, stuur dan een mail naar onze studentvoorlichters Jens, Leire en Rianne. Zij vertellen je over hun ervaringen met de opleiding. 
  • Studieadviseur
    Heb je meer persoonlijke vragen over bijvoorbeeld je toelaatbaarheid of studeren met een functiebeperking, neem dan contact op met de studieadviseur van de bachelor Scheikunde, Ambi Oosterhout.

Locatie

Het onderwijs van de bachelor Scheikunde wordt gegeven op de locatie van de UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica op Amsterdam Science Park én op de VU Faculteit der Bètawetenschappen op de VU Campus.

UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
 Science Park 904 | 1098 XH Amsterdam

VU Faculteit der Bètawetenschappen
De Boelelaan 1085 | 1081 HV Amsterdam