For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Bachelor
Sociale geografie en Planologie

Studenten en docenten vertellen

Lees de testimonials van studenten en docenten om een beter beeld te krijgen van de studie. Wil je je verder verdiepen in de opleiding? Loop dan een dagje mee. Je kunt aanmelden via de onderstaande link:

FMG Sociale geografie en Planologie Joost Nussy
Joost Nussy

Joost Nussy: 'Deze studie geeft je de mogelijkheid de wereld om je heen op een totaal andere manier te bekijken'

Omdat de studie zo’n breed scala aan vakgebieden beslaat, volg je eigenlijk direct vanaf de start het (wereld)nieuws op een veel meer kritische en wetenschappelijke manier. Lees wat Joost en andere studenten vertellen over Algemene sociale wetenschappen. 

Zef Hemel
Zef Hemel

Zef Hemel: 'Meer nog dan aan bouwen en ontwerpen is er behoefte aan mensen die plannen maken'

Met een brede interesse en een gevoel voor landschap, steden, economie, bestuur, verkeer, geschiedenis, toerisme, techniek, esthetiek en klimaat kun je aan het studeren van sociale geografie veel plezier beleven. Je leert dan goed kijken en allerlei ruimtelijke verschijnselen verklaren. Is dat je niet genoeg, en wil je de samenleving beter maken, dan kies je voor planologie. Lees wat hoogleraar Zef Hemel en anderen vertellen over Sociale Geografie en Planologie.

Leden van Sarphati op studiereis in IJsland

Studievereniging Sarphati

Sarphati is de studievereniging van Sociale geografie en Planologie en zeer actief. De vereniging wil nieuwe studenten een warm welkom geven en zich vertrouwd laten voelen in hun nieuwe omgeving. Sarphati organiseert daarnaast educatieve en sociale activiteiten om de kijk en interesse van de student te verbreden.