For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Masterfase

Sociale geografie en Planologie

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, volg dan een master. De Universiteit van Amsterdam heeft zo’n 240 masterprogramma’s. Meer dan de helft daarvan wordt in het Engels aangeboden.

Masters

Na je bachelor Sociale geografie en Planologie kun je je verder in het vakgebied specialiseren met de eenjarige master Human Geography of de eenjarige master Urban and Regional Planning. Je volgt dan voor een deel onderwijs en je werkt aan een scriptie. Als je binnen je bachelorprogramma vakken hebt gevolgd op het gebied van vraagstukken in ontwikkelingslanden, dan kun je ook solliciteren naar een plek bij de  eenjarige, selectieve master International Development Studies.

Onderzoeksmasters

Voor studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek zijn er de tweejarige onderzoeksmasters International Development Studies en Urban Studies. Voor beide onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure. Hierbij kijkt de selectiecommissie of studenten gekwalificeerd en gemotiveerd zijn. Verder spelen de invulling van de bachelor, de behaalde studieresultaten en de scriptie een rol.

Leraar worden?

Als je leraar aardrijkskunde wilt worden, dan kun je na de master de lerarenopleiding aan het ILO volgen.

Interfacultaire Lerarenopleidingen ILO

Overige masters

Met een bachelor Sociale geografie en Planologie heb je ook toegang tot een aantal andere masters. Vaak moet je dan wel een minor in het betreffende vakgebied hebben afgerond. Voor sommige masters gelden uitgebreidere instroomeisen, of kun je een verzoek om toelating doen bij de examencommissie van die opleiding.

Zie de website van de Graduate School of Social Sciences voor het aanbod masterprogramma's in sociale wetenschappen. 

Graduate School of Social Sciences