For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Degree in teaching
Geschiedenis (Educatie en communicatie)
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of de master Geschiedenis (Educatie en communicatie) echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

In deze video delen een docent en (oud-)studenten van de master Geschiedenis (Educatie en communicatie) hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Studenten maken een video voor Museum Het Schip

De studenten van deze master hebben een geanimeerde video gemaakt, in opdracht van Museum Het Schip. De video is door het museum daadwerkelijk in gebruik genomen en wordt ingezet als onderdeel van een educatief programma voor MBO-klassen die het museum komen bezoeken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

    Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Meer weten over de master Geschiedenis (Educatie en communicatie)? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Dr. Paul Knevel:

'In deze master leer je te schakelen tussen vakkennis en maatschappelijke onderwijskundige thema's en debatten. Dit scherpt je inzichten als historicus en helpt je een eigen stem als eerstegraads leraar Geschiedenis te ontwikkelen'

 

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.