For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bekijk de site in het Nederlands
Master
Informatierecht
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

UvA Masterweek

Maak kennis met de UvA en onze opleidingen van 6 t/m 13 november 2021.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten over de studie Informatierecht.

Meest gestelde vragen

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In Amsterdam Law Practice-vakken leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst. 

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  De vraag naar informatierechtjuristen van de UvA is groot. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze alumni werken in de advocatuur en andere juridische dienstverlening, in het bedrijfsleven bij ICT, media e.a. sectoren, bij (semi) overheid, rechterlijke macht, maatschappelijke belangengroeperingen en Europese en internationale NGO’s.

  Gemiddeld vinden alumni binnen vijf maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 32% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

Wil je meer informatie over Informatierecht? Download onze brochure en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Vragen? Stel ze aan een student!

Maxime
Masterstudent Informatierecht
Hoi, ik ben Maxime en ik studeer Informatierecht. Stuur me een vraag over de studie via Instagram en ik geef je antwoord!
Stel een vraag via Instagram
Ask UvA

Docent Ot van Daalen geeft antwoord op de vraag: Wat mag Facebook eigenlijk met je data doen?

Podcast

Luister naar de podcast van twee clinic-studenten over auteursrecht in een notendop.