In deze video delen de programmacoördinator en (oud-)studenten van de master Kunstgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.
Tijdens de laatste Meet and Ask sessie is gebruik gemaakt van een PowerPoint. Download deze presentatie via onderstaande link.
Veelgestelde vragen
-
Kan ik toegelaten worden tot de master met een hbo-diploma?
Met een hbo-bachelordiploma ben je niet direct toelaatbaar tot een academische master. Speciaal voor hbo-studenten heeft de Faculteit der Geesteswetenschappen echter een groot aantal pre-masterprogramma's (ook wel schakelprogramma's) ontwikkeld. Na afronding van zo'n pre-master word je automatisch toegelaten tot de master.
Voor de master Kunstgeschiedenis geldt dat je via de pre-master Kunstgeschiedenis kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.
-
Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?
Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.
Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.
-
Ik heb een andere vraag over de toelating. Waar kan ik terecht?
De toelatingseisen voor deze opleiding vind je op de pagina ‘Toelating en inschrijven’. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Admissions Office van de Graduate School of Humanities
-
Wat kan ik na mijn studie doen?
Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.
-
Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?
Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.
-
Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?
Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzevakken.
In de keuzeruimte kun je je kunsthistorische kennis verdiepen of verbreden op een manier die het beste past bij jouw interesse en ontwikkeling. Je kunt vakken kiezen over kunst en cultuur, of juist van een ander vakgebied, praktijkervaring opdoen met een stage, een semester studeren aan een buitenlandse universiteit, of een cursus volgen aan een van de kunsthistorische instituten, in onder andere Rome en Florence.
-
Wanneer start de opleiding?
Net als alle andere masters van de Graduate School of Humanities begint deze master in september. Het is niet mogelijk om op een ander moment in het jaar te starten.
Meer weten over de master Kunstgeschiedenis? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.
Heiligen zonder hoofd, een volledig behaarde Maria: in de late middeleeuwen werd het lichaam op een bijzondere manier afgebeeld. Bloederig, rauw, misschien zelfs vies. Docente middeleeuwse kunstgeschiedenis Wendelien van Welie onderzoekt dit onderwerp al jaren. Als gastconservator maakte zij de tentoonstelling Body Language in Museum Catharijneconvent.