For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Militaire geschiedenis
Compare programmes

Online open dag

Wil je weten of de master Militaire geschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Een vak belicht: De militaire revolutie.

Militaire historici benadrukken al lang het grote belang van de vroegmoderne tijd voor de ontwikkeling van de moderne oorlogsvoering. Deze periode wordt gekenmerkt door het ontstaan van de eerste grote staande legers, door grote technologische ontwikkeling op het gebied van wapentuig en fortificaties en door transformaties op het gebied van organisatie en tactiek. In dit vak staat de brede benadering van de vroegmoderne militaire geschiedenis tussen 1500 en 1700 centraal. We bestuderen aan de hand van gevarieerde literatuur en een breed scala aan historische bronnen de veelvormige impact van de vele vroegmoderne oorlogen op de cultuur en samenlevingen van die periode.

Ervaring van een student: Hannah

In deze video vertelt Hannah meer over de master Militaire Geschiedenis en waarom ze hier voor heeft gekozen.

Meet & Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de master Militaire geschiedenis? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Dr. Samuel Kruizinga:

'Veel van onze geschiedenis én van het hier en nu is helaas bepaald door oorlog. Als je hierover meer wilt weten, dan is er geen betere master denkbaar dan Militaire geschiedenis.'

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.