For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bekijk de site in het Nederlands
Master
Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht)
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

UvA Masterweek

Maak kennis met de UvA en onze opleidingen van 6 t/m 13 november 2021.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Commerciële rechtspraktijk.

Meest gestelde vragen

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In Amsterdam Law Practice-vakken leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst. 

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen (advocatuur en rechterlijke macht) en biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het bedrijfsleven als de advocatuur of de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder. Gemiddeld vinden alumni binnen zes maanden een eerste baan binnen het Privaatrecht, waarbij het hebben van een betaalde stage tijdens de studie gunstig is voor het vinden van een baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wat is een track?

  Commerciële rechtspraktijk is een track van de master Privaatrecht, een andere track binnen deze master is Privaatrechtelijke rechtspraktijk. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Privaatrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Wil je meer informatie over Commerciële rechtspraktijk? Download onze brochure en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.