For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)
Compare programmes

Online open dag

Wil je weten of de master Publieksgeschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

In deze video delen de mastercoördinator en (oud-)studenten van de master Publieksgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam

Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de master Publieksgeschiedenis? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Zo zag het Amsterdamse studentenleven er vroeger uit

Studenten van deze master maakten vijf korte documentaires over het Amsterdamse studentenleven in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De video’s zijn onderdeel van het project Biografie van Amsterdam.

Studenten Publieksgeschiedenis vertellen het verhaal achter omstreden straatnamen

In opdracht van de Gemeente Amsterdam bedachten studenten van de UvA-master Publieksgeschiedenis manieren om buurtbewoners te informeren over de geschiedenis achter de straatnamen.

Anne-Goaitske:

'In Amsterdam zit je in de brandhaard van de publieksgeschiedenis, waardoor je meteen een netwerk aanlegt.'

Anne-Goaitske Breteler is alumna van de master Publieksgeschiedenis.

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.