For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Honours College

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Heb jij veel talent en wil je alles uit je studie halen? Meld je dan aan voor het Honours College van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Het Honours College biedt jou een aanvullend honoursprogramma van 30 studiepunten met 15 EC aan verplichte vakken en 15 EC keuzeruimte. En daarnaast levert het je extra mogelijkheden op:

  • je scherpt je academische vaardigheden aan, bijvoorbeeld in een cursus logica en retorica waarin je leert scherp te argumenteren en te overtuigen.
  • voor alle vakken volg je de werkgroepen samen met gemotiveerde studenten en enthousiaste docenten.
  • je ontmoet juristen uit de praktijk en bouwt zo al vroeg een netwerk.
  • je kunt een interdisciplinair vak volgen waarmee je zelf bepaalt in welke richting je jouw programma verbreed of verdiept, bijvoorbeeld een literatuurcursus in Venetië of statistiek in strafrechtelijk bewijs.
  • je maakt goede kans op een plek aan van de beste universiteiten in buitenland, zoals Columbia Law School in New York of Stellenbosch University in Zuid-Afrika.

Inspirerende werkgroepen

Als honoursstudent volg je het reguliere bacheloronderwijs samen met andere honoursstudenten van rechten in aparte werkgroepen. Soms ook met andere honoursstudenten, bijvoorbeeld van de opleiding PPLE of AUC. Docenten gaan in die werkgroepen dieper in op de stof, waardoor je studie interessanter en gemakkelijker wordt. Ook is er voldoende gelegenheid voor discussie.

Uitwisseling buitenland

De UvA heeft uitstekende banden met buitenlandse universiteiten en vrijwel alle honoursstudenten gaan op uitwisseling. Als honoursstudent maak je een goede kans op een plek aan één van de beste universiteiten.

Carrièreperspectief

Je maakt tijdens het honoursprogramma kennis met de top van de wetenschap en de juridische praktijk. Op deze manier bouw je direct een netwerk op.

Hoe doe je mee?

Meld je nu alvast aan voor onze speciale werkgroepen voor extra gemotiveerde studenten: de Asser-groepen. Je maakt dan een vliegende start met je studie. De Asser-groepen zijn een mooie voorbereiding op Amsterdam Law Firm of het Honoursprogramma, maar geven géén garantie op een plek in deze programma’s. Toelating voor het honoursprogramma is afhankelijk van je cijfergemiddelde na semester 1 van jaar 1. 

Meer informatie

Meer informatie over het Honours College?

Wat zeggen studenten over het Honours College?

Honours-student Kristi Hogenes

‘De extra vakken die je volgt zijn van enorme toegevoegde waarde’.

Lees over de keuze van Kristi Hogenes.