For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Vakaanmelding

Stappenplan vakaanmelding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Volg onderstaande stappen om je aan te melden voor vakken.

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1: Schrijf je  voor je opleiding in via Studielink

Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Het kan 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

Stap 2: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Let op dat er geen overlap is tussen colleges/tentamens van verschillende vakken.

Het rooster wordt zodanig ingedeeld dat als je de aanbevolen volgorde van het curriculum aanhoudt, de (verplichte) onderdelen niet samenvallen. Als je de vakken in een andere volgorde volgt, of als bijvak/keuzevak, let er dan op dat de onderwijs- en tentamendata niet overlappen met andere vakken.

Kijk voor meer informatie en een instructiefilmpje over het rooster in de A-Z-lijst onder Rooster.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Let op sommige vakken bieden ook de werkgroep TGOW (tentamen geen onderwijs) aan. Deze werkgroep kies je alleen wanneer je het vak door middel van zelfstudie wilt volgen.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Wachtlijsten

  Verplichte vakken: op tijd aanmelden = plaats in onderwijs

  Als je je aanmeldt tijdens de vakaanmelding, heb je gegarandeerd een plaats in het onderwijs voor verplichte vakken en dit geldt ook voor keuzevakken zonder maximum aantal deelnemers die onderdeel zijn van je opleiding.

  Zijn alle werkgroepen vol tijdens de vakaanmeldperiode? Meld je dan aan voor werkgroep Y. Dit is een wachtlijst. Heb je je aangemeld voor werkgroep Y, dan krijg je gegarandeerd een plaats in het onderwijs. Werkgroep Y gaat open zodra alle werkgroepen vol zijn. Dit wordt regelmatig gecontroleerd. Staat de wachtlijst nog niet open? Probeer het dan later op de dag nogmaals.

  Heb je je aangemeld voor werkgroep Y? Dan word je uiterlijk een week voor de start van het vak ingedeeld in een werkgroep. Onder het tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' op uva.nl/vakaanmelden kun je zien in welke werkgroep je bent ingedeeld.

  Keuzevakken met een maximum aantal deelnemers

  Voor enkele keuzevakken geldt een maximaal aantal deelnemers. Dit wordt vermeld in de vakbeschrijving in de Studiegids. Voor deze vakken wordt geen werkgroep Y geopend.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Je geeft een medestudent dan de kans om het vak te volgen.