For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Werken met een functiebeperking

Als je tijdens of na je studie aan het werk wilt met een functiebeperking, kun je gebruik maken van meerdere soorten ondersteuning.

Werken met een functiebeperking

  • Sollicitatietips: Bij het Uva Student Careers Centre (SCC) kun je terecht voor advies en begeleiding rondom werk vinden en solliciteren. Wil je je voorbereiden op een sollicitatie of je anderszins voorbereiden op het vinden van werk? Het SCC biedt voorlichtingen, workshops en trainingen op het gebied van het vinden van werk, loopbaanoriĂ«ntatie, brief en CV, enz.
  • Voor feedback op brief en CV en/of LinkedIn profiel ben je van harte welkom. Stuur een mail naar studentcareerscentre@uva.nl en stuur vacature, brief & CV en/of de link naar je profiel, dan maken de loopbaancoaches een afspraak met je.
  • Mocht je met een loopbaancoach van gedachten willen wisselen hoe je jezelf krachtig kunt presenteren met je functiebeperking of gat in het CV, neem ook dan contact met ons op.
  • Beroepentest: Ook een beroepentest waarbij jouw specifieke beperking wordt meegewogen is mogelijk. Je kunt je hiervoor aanmelden door het sturen van een mail (vermeld je naam, studentnummer en telefoonnummer).
  • UvA Job board: In UvA Job board staan stages en startersvacatures exclusief voor UvA-studenten en pas afgestudeerden. Binnen UvA Job board geven werkgevers aan of de vacature 'geschikt is voor kandidaten met een functiebeperking’.
  • Studietoeslag van de gemeente: Ben je 18 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan kun je tijdens je studie misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente waar jij woonachtig bent. Voor Amsterdam vind je informatie via de volgende link: Studietoeslag Amsterdam.

Werken met een Wajong

  • De Rijksoverheid wil, mede in het kader van het nakomen van de afspraken in het sociaal akkoord, mensen met een Wajong aannemen. Alle vacatures staan open voor hen en zijn te vinden op www.werkenbijdeoverheid.nl. Het kan ook zinvol zijn om een open sollicitatie te versturen.
  • StudiJob is een studentenuitzendbureau, voortgekomen uit de Universiteit van Amsterdam. Wij bieden interessante kennisbijbanen naast of net na je studie. Ook Wajongers willen wij graag ondersteunen in het vinden van een relevante bijbaan. Je kunt ons bellen of mailen: info@studijob.nl.
http://student.uva.nl/content/az/functiebeperking/werken-met-een-functiebeperking/werken-met-een-functiebeperking.html