For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Studiefinanciering

Als je jonger bent dan 30 jaar en een voltijdopleiding aan hbo of universiteit volgt, kun je studiefinanciering aanvragen. Je studiefinanciering is een lening. Die lening moet je na je studie terugbetalen. Alleen het studentenreisproduct en de aanvullende beurs kunnen een gift worden.

Waar vraag ik studiefinanciering aan?

Studiefinanciering vraag je in drie stappen aan via de website van DUO.

  • Vraag een DigiD met sms-controle aan. DigiD is je inlogcode voor de hele overheid. Je krijgt na je aanvraag binnen 5 werkdagen een brief met inloggegevens.
  • Regel een persoonlijke OV-chipkaart. Als je studiefinanciering hebt, krijg je een studentenreisproduct. Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart nodig om je studentenreisproduct op te kunnen laden.
  • Log in op Mijn DUO om studiefinanciering aan te vragen. Lees elk bericht van DUO heel goed, zodat je de studiefinanciering krijgt waar je recht op hebt.

OV: studentenreisproduct

Je OV wisselen van week naar weekend of vice versa kan weer vanaf 25 augustus.

Extra beurs voor leraren

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor een jaar extra prestatiebeurs. De actuele voorwaarden vind je op de website van DUO.

Als je geen recht (meer) hebt op studiefinanciering, dan misschien wel op een Tegemoetkoming Leraren.