For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
MBA in Healthcare Management

'Triple crown' accreditatie

MBA in Healthcare Management

De Amsterdam Business School (ABS) is geaccrediteerd door de Association of MBAs (AMBA). Hiermee heeft de faculteit de ‘triple crown’-status bereikt.

Eerder al verwierf de faculteit de kwaliteitsstempels van de AACSB en EQUIS. Nu AMBA daar bij komt, treedt de faculteit toe tot de selecte groep met een triple crown. Wereldwijd heeft minder dan 1% van alle business schools en faculteiten met bedrijfskundige opleidingen deze kwaliteitsstatus.

Sterke reputatie

De AMBA is een van de drie belangrijkste internationale en onafhankelijke accreditatie-organisaties voor managementopleidingen. Het verschil met de AACSB en EQUIS is dat AMBA MBA-programma’s beoordeelt, terwijl AACSB en EQUIS kijken naar respectievelijk de faculteit en de business school als geheel.

‘We zijn heel kieskeurig als het gaat om wie we accrediteren. In de praktijk komt het neer op minder dan 5% van alle business schools ter wereld’, vertelt AMBA-Chief Executive Andrew Main Wilson.

In haar eindrapport stelt de commissie onder meer: ‘The University brand and Business School research reputation are strong’ en ‘The introduction of the (industry driven) Healthcare Management and Big Data tracks on the MBA are commended by the panel’. 

NVAO 

Naast deze internationale kwaliteitskeurmerken is de MBA in Healthcare Management ook door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie NVAO geaccrediteerd. 

ABAN

De opleiding is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 40 punten.