For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Internationale studiereis

Ervaar Lean als managementsysteem

Tijdens de MBA Healthcare Management ga je een week op studiereis naar Toronto. Je gaat Lean als managementsysteem uit de eerste hand ervaren. Je volgt colleges in een lokaal ziekenhuis of medisch centrum. Ook bezoek je verschillende ziekenhuizen en bedrijven die de methode hebben geïmplementeerd in hun organisatie.

De Lean-methode voor een betere patiëntervaring

Verbeteringen binnen een zorgorganisatie gaan niet alleen over medische vooruitgang, maar ook over de patiëntervaring. ‘Lean’ is een managementsysteem dat gebruikt wordt om patiëntgerichte processen te verbeteren op het gebied van veiligheid, kwaliteit, patiëntgerichtheid, toegankelijkheid en kosten. Lean heeft wereldwijd zijn waarde in de gezondheidszorg bewezen en wordt ook in veel Nederlandse zorgorganisaties toegepast.

Op bezoek bij ziekenhuizen in Toronto

De studiereis naar Toronto geeft je inzicht in de onderwerpen die je tijdens je studie tegen bent gekomen. Je gaat de dialoog aan met medewerkers van organisaties binnen en buiten de gezondheidszorg. Je bezoekt het academische kinderziekenhuis The Hospital for Sick Children (SickKids) en St Mary General Hospital. In deze ziekenhuizen zijn alle niveaus in de organisatie betrokken bij de dagelijkse verbetering van de patiëntervaring. Het is  onderdeel geworden van hun dagelijkse werk. Daarnaast bezoek je een van de assemblagefabrieken van Toyota, de bron van Lean.