For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Collegegeld en studiekosten

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. Naast collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken en ander studiemateriaal, een laptop en kosten van levensonderhoud.

Collegegeld

Via de collegegeldmeter bereken je het collegegeld. Om het collegegeld voor de duale master Documentaire en Fictie te berekenen, gebruik de onderstaande collegegeldmeter en zoek op Mediastudies (Duale Master). Let op: alle collegegeldkosten die worden weergegeven hebben betrekking op één studiejaar en niet op de gehele lengte van het programma. De kosten worden elk jaar geïndexeerd en kunnen in volgende jaren hoger uitvallen.

Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

Studiekosten

Naast het collegegeld heb je als student ook andere studiekosten. Denk hierbij aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Deze kosten verschillen per opleiding, maar studieboeken en ander studiemateriaal kosten gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand.

Kosten van levensonderhoud

Houd er rekening mee dat studeren in Amsterdam mogelijk ook andere kosten met zich meebrengt, zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.