For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Dual Master Redacteur/editor (Neerlandistiek)

Redacteur/editor (Neerlandistiek)

Het duale masterprogramma Redacteur/editor is een academische voorbereiding op een specifiek beroep. Binnen het programma doe je een halfjaar praktijkervaring op bij een uitgeverij. Dit masterprogramma biedt een gedegen inhoudelijke scholing met de mogelijkheid om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.

Houd mij op de hoogte

Werken bij een uitgeverij?

Een auteur schrijft een tekst, maar het is de uitgever die er een boek van maakt. Binnen de dynamische uitgeverswereld is behoefte aan inventieve medewerkers met een brede achtergrondkennis en belezenheid. Een baan binnen de uitgeverij is voor veel studenten een concreet en aantrekkelijk perspectief.

Meer over het studieprogramma

Het programma Redacteur/editor aan de UvA

Dankzij de combinatie van theorie en praktijk is de duale master Redacteur/editor uniek in Nederland. Amsterdam is bovendien de meest uitgelezen plaats voor deze opleiding: hier zijn belangrijke Nederlandse uitgeverijen gevestigd.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Diploma

Redacteur/editor is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Neerlandistiek. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Neerlandistiek en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer (pdf)
Redacteur/editor (Neerlandistiek)
Degree programme MA Neerlandistiek
Type Regular study programme
Mode Full-time
Credits 90 ECTS, 18 months
Language of instruction Dutch
Starts in September
CROHO code 60850