Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Huizinga Instituut

Cultuurgeschiedenis is een brede, inclusieve en dynamische discipline, waarin voortdurend nieuwe specialismen ontwikkeld worden. Het Huizinga Instituut bevordert de studie van de cultuur in zijn historische manifestaties en dynamiek en vanuit een variëteit aan complementaire perspectieven. De belangrijkste uitgangspunten zijn historiciteit en interdisciplinariteit. 

Huizinga Instituut

Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)

NICA is the Dutch national research school in cultural analysis, studies, and theory; generally, in interdisciplinary and theoretical humanities research. The school offers graduate courses for research master and PhD students, and serves as a professional network for affiliated scholars. Presently based at the University of Amsterdam, the school welcomes the participation of scholars and students of all Dutch universities. For more information, please refer to culturalanalysis.nl.

NICA

Onderzoekschool Literatuurwetenschap (OSL)

De Onderzoekschool Literatuurwetenschap is een samenwerkingsverband van meer dan 90 onderzoekers verbonden aan zes Nederlandse universiteiten. De leden zijn werkzaam op de gebieden van de algemene en vergelijkende literatuurwetenschap, de historische en moderne Nederlandse letterkunde, de letterkundes van de grote , moderne talen, alsmede de mediastudies en de theater- , film- en televisiewetenschap.

OSL

Research School for Media Studies (RMeS)

The Research School for Media Studies RMeS (read Hermes) is a new national research school that is committed to supporting research and graduate education in the field of media studies.

RMeS

Overige door DLG erkende onderzoekscholen

DLG erkent de volgende landelijke onderzoekscholen

Overige onderzoekscholen

Organisatie landelijke onderzoekscholen

In oktober 2010 hebben het Decanenoverleg Letteren en Geschiedenis (DLG) en het samenwerkingsverband van landelijke onderzoekscholen op het gebied van de Geesteswetenschappen (Logos) een overeenkomst gesloten over de organisatie en financiering van de landelijke onderzoekscholen per januari 2011. Deze overeenkomst kan hieronder worden gedownload.

Overeenkomst DLG-Logos over onderzoekscholen