Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Wijzer in een complexe wereld

Uitgelicht nieuws

Girlsday en sekse-segregatie in het onderwijs

Op Girlsday kunnen meisjes met technische beroepen kennismaken. Hoe zit dat met de sekse-segregatie in het onderwijs? ‘De afgelopen jaren kiezen meisjes vaker voor traditionele ‘jongensvakken’, maar niet omgekeerd’, stelt UvA socioloog Herman van de Werfhorst.

Bruce Springsteen maakt het verval van de Amerikaanse stad tastbaar

Het omvangrijke werk van Bruce Springsteen biedt een aangrijpend beeld van het verval van de industriële Amerikaanse stad. Economisch geograaf Robert Kloosterman analyseert hoe het werk van Springsteen dit verval illustreert.

Onderzoek over gezondheid

Anita Hardon, Geertjan Overbeek, Julia van Weert en Reinout Wiers presenteren aansprekend onderzoek rond het thema gezondheid: van zorg in Amsterdam tot opvoeding, nieuwe technologieën en verslaving. Luister mee op 18 mei
FMG-conferentie Gezondheid, Gedrag en Samenleving op zaterdag 18 mei 2019
Ontdek het diverse onderzoek aan onze faculteit naar het thema gezondheid: over verslaving, ons brein, opvoeding, innovaties, beleid, sociale omgeving, de stad en meer.
Onderzoek
Het onderzoek aan de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen is omvangrijk, innovatief en heeft een sterke internationale focus.
Onderwijs
De FMG biedt 15 bacheloropleidingen en 79 masterprogramma's met diverse specialisaties aan en heeft daarnaast een groot aanbod in zomer- en winterprogramma's.