EN

Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

Student mariene biologie Tom Theirlynck bij Kennislink

De populair-wetenschappelijke website Kennislink besteedt aandacht aan de NICO expeditie. Student mariene biologie Tom Theirlynck vertelt in het artikel over zijn ervaringen aan boord van het onderzoeksschip.

28 december, Kennislink

Joachim Goedhart bij We talk science

Joachim Goedhart, assistant professor bij het Swammerdam Institute for Life Sciences,  is door het team van We talk science geinterviewd over zijn werk aan fluorescente GFP eiwitten. Naast het video-interview zijn er ook foto's van de 'kertschilderijtjes' die hij en zijn collega's met behulp van GFP bevattende bacteriën maakten in petrischaaltjes.

24 december, We talk science

Jaap Kaandorp bij Engineers Online

De website Engineers Online besteedt aandacht aan de zwermende robotjes van Jaap Kaandorp (inclusief een video).

20 december, Engineers Online

TedX Talk door Gianfranco Bertone

Theoretisch fysicus Gianfranco Bertone hield een TedX Talk bij TEDxLakeComo, getiteld 'A journey between infinitely small and infinitely big'. De opname hiervan staat op YouTube.

December, TedX LakeComo, Youtube

Ivo van Vulpen kandidaat Nationale Wetenschapsquiz 2018

Natuurkundige Ivo van Vulpen is dit jaar een van de kandidaten die meespelen in de Nationale Wetenchapsquiz. Hoe hij het doet is zaterdag 29 december om 20.20 uur te zijn bij NPO 2. Vanuit je luie stoel zelf meespelen? Dat kan ook! De vragen zijn alvast beschikbaar op de website van de VPRO.

Nationale Wetenschapsquiz 2018, VPRO

Nieuwe reeks televisiecolleges door Robbert Dijkgraaf

Het Algemeen Dagblad bericht over een nieuwe reeks televisiecolleges door hoogleraar Robbert Dijkgraaf. De drie colleges van DWDD University worden uitgezonden op 2, 9 en 16 januari 2019 om 21.25 uur bij BNNVara op NPO 1.

16 december, Algemeen Dagblad

Astrid Groot in het Noordhollands Dagblad

Astrid Groot, hoogleraar Population & Evolutionary biology bij het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica, sprak met het Noordhollands Dagblad over haar werk aan het seksleven van motten.

8 december, Noordhollands Dagblad (via LexisNexis)

Cees Snoek in het Financieel Dagblad

Hoe ver zijn we als het gaat om beeldherkenning door computers? Het Financieel Dagblad schrijft over de huidige stand van zaken en sprak onder meer Cees Snoek van het Instituut voor Informatica, over zijn onderzoek onderzoek naar ' video intelligence'.

7 december, Financieel Dagblad (via LexisNexis)

Martijn Rep bij Kennislink

De populair-wetenschappelijke website Kennislink schrijft over het onderzoek van hoogleraar Martijn Rep van het SILS naar een beruchte schimmelziekte bij bananen.

4 december, Kennislink

Daan Crommelin in podcast de Fascinatievolger

Wiskundige Daan Crommelin is geïnterviewd in de podcastserie ‘de Fascinatievolger’ van Meromorf Press , een serie over de rol die nieuwsgierigheid en fascinatie in het werk van wetenschappers speelt. Crommelin is geïnterviewd tijdens de Mathematics of Planet Earth Day.

2 december, Meromorf Press, aflevering 6