Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

Jasper de Goeij in New York Times

De New York Times bericht over onderzoek aan zeesponzen van onder meer Jasper de Goeij (UvA-IBED).

9 december, New York Times

Harm van der Geest en Arie Vonk in Noordhollands Dagblad

Hoewel watersporters het verveldend spul vinden, hoort fonteinkruid toch echt bij het Markermeer. Dat betogen UvA-biologen Harm van der Geest en Arie Vonk in het Noordhollands Dagblad.

10 december, Noordhollands Dagblad (via LexisNexis)

Media aandacht voor milieu-expert Anemarie van Wezel

Annemarie van Wezel, hoogleraar milieu-ecologie, reageert in een online artikel van NOS.nl op de PFAS problematiek. En Van Wezel reageert in de Volkskrant op berichten over cyanidelozingen van Tata Steel.

5 december, NOS.nl

7 december, de Volkskrant

Sera Markoff in Bloomberg 50

De makers van de eerste foto van een zwart gat staan in de Bloomberg 50, de eindejaarslijst van het Amerikaanse tijdschrift Business Week. Extra aandacht krijgt sterrenkundige Sera Markoff.

4 december, Astronomie.nl

Theo Gevers over deepfakes bij Opgelicht?!

De website van televisieprogramma Opgelicht?! heeft een artikel over deepfake video’s. Theo Gevers (UvA-IvI) komt als expert aan het woord.

3 december, Opgelicht?!