Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

Cees Snoek in Nieuwsuur

Cees Snoek, opleidingsdirecteur masteropleiding Artificial Intelligence in een uitzending van NTR Nieuwsuur over A.I. Nieuwsuur ging op de Universiteit van Amsterdam kijken bij  op de opleiding Kunstmatige Intelligentie .

30 september, Nieuwsuur (kijk vanaf 25.00 minuut)

Astrid Groot over seksuele voorkeur van motten

Astrid Groot, evolutionair bioloog, in Vara Vroege Vogels over haar onderzoek naar seksuele aantrekkingskracht bij motten.

30 september, NPO Radio 1 Vroege Vogels

UvA-studenten onderzoeken rol van brein bij navigeren op Utrecht Centraal

Psychobiologiestudenten van de Universiteit van Amsterdam doen tijdens het Weekend van de Wetenschap onderzoek naar welke rol het brein speelt bij het vinden van de weg op station Utrecht Centraal.

27 september, Nu.nl

Physics2Market subsidie voor onderzoek naar antivries bij planten

Agriholland bericht over de subsidie die Teun Munnik (SILS ) en Wybren Jan Buma (HIMS ) ontvangen voor hun onderzoek naar antivries bij planten.

27 september, AgriHolland.nl

Metamateriaal vouwt zichzelf stapsgewijs op

Corentin Coulais  (IoP) in New Scientist over zelfvouwende materialen.

28 september, de Ingenieur

Zijn zombiecellen een doorbraak in strijd tegen alzheimer?

Paul Lucassen, hoogleraar neurobiologie, in radioprogramma Nieuws en Co over een mogelijke nieuwe behandeling tegen alzheimer.

21 september, NPO Radio 1

Dit schilderij wekt stroom op

Wim Sinke, hoog­leraar zonne-energie in de Volkskrant over inpassing van zonnepanelen op gebouwen en in het landschap.

21 september, de Volkskrant

Een ‘buienradar voor vogels’ moet dieren beschermen tegen windmolens

Judy Shamoun-Baranes (IBED) in de Volkskrant over de bescherming van trekvogels tegen windmolenparken.

21 september, de Volkskrant

Bioloog Paul van Rijn over milieu-effecten van akkerranden

Paul van Rijn (IBED) is betrokken bij studies naar effecten van akkerranden op bestuiving en plaagbestrijding. Een reportage over de akkerrand als biotoop voor natuurlijke vijanden van plaaginsecten.

De Nieuwe Oogst, 10 september

UvA spin-off Photanol bouwt samen met AkzoNobel demonstratiefabriek

Het Parool bericht over de uitbreidingsplannen van UvA spin-off Photanol.

Het Parool, 7 september

Biologiestudent Pleun Aarts onderzoekt persoonlijkheid van tuinslak

Aarts heeft ontdekt dat niet elke gewone tuinslak hetzelfde is. Vroege Vogels ging met de student op pad.

NPO Vroege Vogels, 2 september