Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Jurist vanaf dag één

Wil jij leren hoe je het recht kunt inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Wil je zelf een deel van je programma invullen en actief aan de slag met het recht? Kom dan rechten studeren aan de UvA.

De juridische bacheloropleidingen van de UvA:

Bachelor Rechtsgeleerdheid
In de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid kun je zelf een deel van je studie indelen en keuzevakken volgen in binnen- of buitenland. Wil je je kennis meteen in de praktijk brengen? Al in het eerste jaar kun je de minor Amsterdam Law Firm volgen en aan de slag met echte zaken. Kies voor rechten aan de UvA en word jurist vanaf dag één!
Bachelor Fiscaal recht
Wil je meer weten over het belastingstelsel in Nederland en daarbuiten en hoe dit volgens de wet geregeld is? In de bacheloropleiding Fiscaal recht krijg je les van docenten die werkzaam zijn als fiscalist. Je bestudeert de achtergronden van een rechtvaardige verdeling van de belastingdruk en leert hoe de belastingwetgeving in de praktijk werkt.
Roeterseilandcampus
De rechtenfaculteit is onderdeel van de moderne Roeterseilandcampus in het centrum van Amsterdam. Er zijn innovatieve onderwijszalen, zoals de Active Learning Space en een Moot Court-zaal (oefenrechtbank). Maar er zitten ook veel gezellige cafés, restaurants en winkels.

Lees meer over de Amsterdam Law Firm, studeren in het buitenland en het Honours College

Amsterdam Law Firm

Wil je je juridische kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengen? Ga dan aan de slag bij ons ‘virtuele advocatenkantoor’.

Studeren in het buitenland

Een tijdje in het buitenland studeren is een leerzame ervaring. Bekijk alle mogelijkheden die je hebt als rechtenstudent binnen de UvA.

Honours College

Wil jij alles uit je bachelor halen? Meld je dan aan voor het Amsterdam Honours College of Law.
Asser-werkgroepen
De Asser-werkgroepen zijn speciale jaargroepen waarmee je je als rechtenstudent optimaal voorbereidt op de toelating tot de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College.