Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Jurist vanaf dag één

Wil jij leren hoe je het recht kunt inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Kom dan rechten studeren aan de UvA.

De juridische bacheloropleidingen van de UvA:

Rechtsgeleerdheid
Bij Rechtsgeleerdheid stel je een deel van je studie zelf samen via keuzevakken. Al in het eerste jaar kun je via de minor Amsterdam Law Firm je kennis in de praktijk brengen.
Fiscaal recht
Bij Fiscaal recht krijg je les van docenten die werkzaam zijn als fiscalist. Je bestudeert de achtergronden van een rechtvaardige verdeling van de belastingdruk en leert hoe de belastingwetgeving werkt.

Lees meer over de Asser-werkgroepen, de Amsterdam Law Firm en het Honours College

Asser-werkgroepen

De Asser-groepen zijn speciale jaargroepen waarmee je je optimaal voorbereidt op de toelating tot de Amsterdam Law Firm of het Honours College.

Amsterdam Law Firm

Wil je je juridische kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengen? Ga dan aan de slag bij ons ‘virtuele advocatenkantoor’. Bij de Amsterdam Law Firm werk je aan echte zaken.

Honours College

Bij het Honours College volg je met een vaste groep gemotiveerde studenten extra vakken en masterclasses. Ook maak je kans op een uitwisselingsplek aan een internationale topuniversiteit.
Campus
De rechtenfaculteit van de UvA bevindt zich in een nieuw gebouw op Roeterseiland in hartje Amsterdam,
Studeren in het buitenland
Een tijdje in het buitenland studeren is een leerzame ervaring. Bekijk alle mogelijkheden die je hebt als rechtenstudent binnen de UvA.