Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Masteropleidingen Arbeidsrecht

Arbeidsrecht en Arbeid en onderneming zijn beide dynamische opleidingen die gegeven worden door vakdocenten en prominenten uit de beroepspraktijk. Arbeid en onderneming is een aparte track binnen de master Arbeidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Arbeidsrecht

De Universiteit van Amsterdam was de eerste Nederlandse universiteit met een masteropleiding in het arbeidsrecht. Hierdoor hebben we een langdurige, nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten en kunnen we putten uit zowel diepgaande als brede academische kennis.

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid en in de bijbehorende dynamiek? Ben je daarnaast maatschappelijk betrokken, maar vind je goede carrièreperspectieven ook belangrijk? Dan past deze opleiding goed bij jou.

Lees meer over de master Arbeidsrecht

Arbeid en onderneming

Arbeid en onderneming valt onder de master Arbeidsrecht. Het is een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten. We staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is immers de ‘labour law capital’ met alle gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties die er gehuisvest zijn.

De track Arbeid en onderneming is speciaal voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in fusies en overnames. Dde gevolgen van reorganisaties of innovaties en hoe bedrijven hun positie in de markt kunnen verbeteren. Er is veel vraag naar juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming.

Lees meer over de mastertrack Arbeid en onderneming

Homepage van de rechtenfaculteit

Wil je meer weten over de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar de website: uva.nl/rechten.

De track Arbeid en onderneming is ontstaan vanuit de beroepspraktijk.