Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Onderzoek

7 mei 2019
‘Internationaal recht en zijn instituties hebben bijgedragen aan een grote mate van ongelijkheid binnen en tussen landen.’ Dat is het uitgangspunt van de oratie van Ingo Venzke op 16 mei 2019. Hij pleit voor een ...
6 mei 2019
Het onderzoek van Jill Coster van Voorhout (Strafrecht) naar het opsporen van mensenhandel via bankgegevens is door het blad Computable genomineerd. Het onderzoek dat in samenwerking met ABN Amro en de Inspectie SZW ...
15 april 2019
In het jaarverslag 2018 van de Algemene Rekenkamer staat een interview met Jacobine van den Brink. Ze werkte mee aan expertmeetings ten behoeve van het onderzoek naar revolverende fondsen van het Rijk.

Actuele thema's uitgelicht

Arbeidsuitbuiting en mensenhandel
Personalized Communication
Dividendbelasting
Onderzoeksinstituten
ARILS
Het overkoepelende facultair onderzoeksinstituut is het Amsterdam Research Institute for Legal Studies (ARILS). ARILS omvat diverse onderzoeksgroepen met elk hun eigen specialisaties.
Promoveren
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid verwelkomt onderzoekstalent dat een juridisch proefschrift wil schrijven. Promovendi spelen een belangrijke rol in de facultaire onderzoeksgemeenschap.