Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Medewerkers vertellen

Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vinden we academische vrijheid en zelfstandigheid heel belangrijk, zowel voor studenten als voor medewerkers. Een aantal van onze medewerkers stellen zich voor.

Medewerkers vertellen

Anniek de Ruijter

‘Het liet me niet los’

Anniek de Ruijter is Associate Professor European Law en directeur Amsterdam Law Practice. ‘Samen met anderen heb ik de Amsterdam Law Practice opgezet, waar studenten leren door middel van ervaringsonderwijs. Ik geloof heel erg dat mensen kunnen leren van ervaringen door hierop te reflecteren.’

Evert Verhulp

‘Arbeidsrecht is overal’

‘Arbeidsrecht gaat niet alleen over mensen en pogingen het gedrag van mensen te beïnvloeden, maar ook over sturing van de samenleving en de rechtsorde,’ vertelt Prof. dr. Evert Verhulp, hoogleraar Arbeidsrecht.

mw. prof. dr. Mireille van Eechoud, hoogleraar FdR, Informatierecht

‘Balans tussen theorie en praktijk’

Mireille van Eechoud is hoogleraar Informatierecht. ‘Als opleidingsdirecteur én docente van Informatierecht waak ik vooral over de balans tussen theorie en praktijk. We willen onze studenten het beste van twee werelden bieden.’

Dhr. prof. dr. R. Wesseling [Rein]

‘European Competition Law and Regulation betreft het reguleren van bedrijven in Europa’

Prof. dr. Rein Wesseling is Professor of European Competition Law aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is ook partner bij advocatenkantoor Stibbe. (Het interview is in het Engels).

André Nollkaemper

‘Het beste uit twee werelden’

‘De masteropleiding Public Internatonal Law biedt het beste uit twee werelden: studenten leren de basis van internationaal recht en kunnen zich specialiseren op veel verschillende gebieden.’ André Nollkaemper is Professor Public International Law en decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA. (Het interview is in het Engels).

Jacobine van de Brink

‘Bestuursrecht is niet saai’

Jacobine van den Brink is onlangs aangetreden als hoogleraar Bestuursrecht. Haar expertise ligt op het gebied van het Europees en Nederlands bestuursrecht en in het bijzonder het (Europees) financieel bestuursrecht. ‘De UvA spreekt mij erg aan vanwege de betrokkenheid bij de Nederlandse rechtspraktijk.’

Rooij, Benjamin van, hoogleraar FdR

‘Ik wil een gedragrevolutie ontketenen’

Hoogleraar Law and Society Benjamin van Rooij kreeg onlangs de ERC Consolidator Grant toegekend. En ook al is de beurs van twee miljoen euro voor hem nog steeds ‘onwerkelijk’, grote ambities heeft hij zeker. ‘Ik wil een gedragsrevolutie in het recht bewerkstelligen’.

Christina Eckes, hoogleraar Europees recht

‘Europees recht is nergens mee te vergelijken’

Prof. Dr. Christina Eckes is hoogleraar European Law. ‘Europees recht is een goed voorbeeld van hoe het recht en de politiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; het is een bijzonder dynamisch vakgebied als je het vergelijkt met internationaal of nationaal constitutioneel recht; en het wordt steeds relevanter.’ (Het interview is in het Engels).

Bekijk het overzicht van alle medewerkers

Bekijk het overzicht van alle hoogleraren