Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Heb jij een geweldig idee voor een innovatieve rechtsoplossing? Wil je kans maken op 2500 euro om je onderneming op te zetten? Denk je verder dan het juridische domein? Meld je aan voor de wedstrijd de Justice Challenge!

Naar het aanmeldformulier

Wat is de Justice Challenge?

De Justice Challenge is een prijsvraag voor sociale ondernemers op het snijvlak van recht en innovatie. Je bouwt met je team een product of dienst die anderen helpt toegang tot het recht te krijgen. Er zijn 6 thema’s, maar je kunt ook je eigen idee inzenden, zolang het idee werkt aan ‘toegang tot het recht’. Als je je aanmeldt en door de selectie komt, maak je kans op minimaal 2500 EUR, masterclasses en professionele begeleiding als onderdeel van het Start-up Incubator-programma van de Amsterdam Law Hub.

De aanmelddeadline is verlengd! Aanmelden kan tot 23 april 2019. De geselecteerde teams beginnen op 25-26 april 2019 meteen aan co-creatiesessies (houdt die data dus vrij!). Vervolgens zul je met je team in een maand je idee verder uitwerken en een pitchtraining volgen. Op 24 mei pitch je voor 2500 EUR bij de jury. Drie teams kunnen dit geldbedrag winnen in 2019, en we verbinden je ook meteen aan grotere geldbedragen in het vervolgtraject, waar je ook wordt begeleid door verschillende masterclasses en expert coaches.

Aanmeld- en selectiecriteria

 1. Je hebt een goed idee om een van de Justice Challenges op te lossen (bekijk de categorieën hieronder) of een algemeen rechtsprobleem op te lossen (wildcard). Als je al een werkend product of dienst hebt die valt binnen de Justice Challenge kun je je ook aanmelden.
 2. Je bent student (geweest) aan de UvA/HvA of medewerker. Je hoeft niet verbonden te zijn aan de rechtenfaculteit. Voor alumni geldt geen limiet voor wanneer je bent afgestudeerd. Teams kunnen zich aanmelden met niet-Amsterdamse leden, zolang maar een van de oprichters een UvA/HvA-student, -medewerker of -alumnus is.
 3. Je meldt je aan met teams van twee (of meer) personen. Als je je toch alleen aanmeldt, moet je kunnen aantonen dat je tegen de tijd van de eerste workshop al teamleden hebt gevonden.
 4. Je bent minstens 8 uur per week beschikbaar voor de komende 6 maanden en je wilt graag je idee, indien succesvol uitgewerkt, serieus voortzetten als bedrijf of NGO.

Hoe gaan we selecteren?

 1. Idee: hoe sterk/goed is je idee, en past het binnen de Justice Challenge?
 2. Visie: weet je hoe je dit idee kunt uitwerken tot een product of dienst, en hoe het impact zal genereren?
 3. Haalbaarheid: is het realistisch gezien uit te voeren en zal het ook financieel zelfverzienend kunnen worden in de toekomst?
 4. Team: heb je de juiste mensen in je team om het van de grond te krijgen?
 5. Commitment: ben je bereid om er je eigen tijd (en geld) in te steken en zie je het als onderdeel van je carrière?
De aanmelddeadline is verlengd tot 23 april 2019.

Thema’s van de Justice Challenge

 • Migratie: kunnen we oplossingen bedenken voor de grootste uitdaging waar migranten mee te maken krijgen die aan de kusten van Europa of in Amsterdam aankomen? Hoe kunnen we deze mensen beter ondersteunen (juridisch of op een andere manier)?
 • Wonen: kunnen we voorkomen dat conflicten over wonen ontstaan of uit de hand lopen? Hoe helpen we huurders optreden tegen intimidatie en verwaarlozing door verhuurders?
 • Cybercrime: kunnen burgers zichzelf beter beschermen tegen online oplichting, financieel bedrog, cyberpesten, identiteitsfraude en andere virtuele misdaden? Hoe zorg je dat je er weer bovenop komt als je het slachtoffer bent geworden van cybercrime?
 • Kinderen: kunnen we kinderen helpen die misbruikt, verwaarloosd, gepest of mishandeld worden om beter te weten wat hun rechten zijn en om hulp te vragen? Hoe kunnen we mobiele technologie inzetten om kinderen te helpen voor zichzelf op te komen?
 • Werk & zorg: kunnen we de rechten van werknemers beschermen in een tijd waarin er steeds meer mensen geen vast contract hebben? Hoe kunnen we hulpmiddelen en diensten ontwikkelen die een sfeer van vertrouwen en respect creëren waardoor arbeidsconflicten niet meer ontstaan?
 • Wildcard: heb je een geweldig idee dat een juridisch probleem oplost dat niet binnen een van de bovenstaande thema's valt? Aarzel dan niet om toch mee te doen, maar leg goed uit waarom juist jouw idee geselecteerd zou moeten worden!

Naar het aanmeldformulier

Neem contact met ons op via e-mail