Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Verbinding met de samenleving

Betrokken door onderwijs en onderzoek
Ons onderwijs en onderzoek worden vormgegeven in projecten die in verbinding staan met de samenleving: de Amsterdam Law Hub, de Amsterdam Law Practice, Amsterdam Law Clinics en in innovatieve onderzoeksprojecten.

Migranten naar werk: wat werkt?

Veel mensen met een migratieachtergrond werken, maar voor sommige groepen blijft de achterstand hardnekkig. Tesseltje de Lange is gespecialiseerd in vreemdelingenrecht en doet onderzoek naar arbeidsintegratie van mensen met een migratieachtergrond.

Deelstudies Judges in Utopia

Anna van Duin onderzoekt de impact van het recht op een effectieve remedie voor de rechter in consumentenzaken, Laura Burgers buigt zich over klimaatveranderingszaken, Betül Kas bestudeert ‘social justice’ in het Europees privaatrecht en Chantal Mak (foto) onderzoekt nationale civiele rechters en de ontwikkeling van de Europese rechtsorde.

Blockchain & Society Policy Research Lab

Het project ‘Blockchain & Society Policy Research Lab’ van Balázs Bodó bekijkt de maatschappelijke impact van blockchain en welke wet- en regelgeving nodig is. Bodó heeft hiervoor 1,5 miljoen euro toegewezen gekregen van de ERC.
Amsterdam Law Hub
De Law Hub is een broedplaats voor innovatie op het gebied van maatschappelijke juridische dienstverlening. Studenten en medewerkers van de faculteit werken er samen met maatschappelijke partners en juridische ondernemers.
Ervaringsleren
De Amsterdam Law Practice inspireert en motiveert tot het doen van onderzoek en het verdiepen van kennis. Studenten leren door te doen, en bouwen een brug naar de samenleving door te werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen.