Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Kies je filters
Zoeken op

Berichten voor deze pagina?

Mail ze naar redactie-feb@uva.nl. Let op: alleen content die online is te raadplegen. Geen gescande artikelen.

Resultaten: 1 - 30 van 69
Resultaten: 1 - 30 van 69
 • Foto Sweder van Wijnbergen
  Pensioenen korten? Maar we bulken van het geld!

  De vier grote pensioenfondsen slaan alarm, omdat een korting op de pensioenen onvermijdelijk lijkt. Maar hoe zit dat eigenlijk? Er zat toch nog nooit zoveel geld in de pot? Hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen legt uit hoe het zit. AD, 4 mei ...

 • Niccolo Pisani
  Soft, Hard, or no Brexit: The Damage is Done

  Schade aan het VK is al toegebracht, ongeacht de uiteindelijke Brexit-uitkomst. Universitair docent Niccolò Pisani keek naar specifieke gebieden waar het effect duidelijk zichtbaar is. The European Financial Review, 24 april 2019.

 • Foto Willemijn van Dolen
  Het meest waardevol is de mening van vrienden

  Hoe oprecht zijn de influencers via Facebook of Instagram nog? Volgens hoogleraar marketing, Willemijn van Dolen, vinden we het prettig om expert te zijn. “Het werkt status verhogend.” Nrc, 3 mei 2019 (registreren verplicht).

 • Jan Bouwens
  Betere controle door accountants vereist sterkere commissarissen

  Een opiniestuk in geschreven door Jan Bouwens, hoogleraar accounting, over een betere controle van jaarrekeningen. FD, 2 mei 2019 (registreren verplicht).

 • Wout Buitelaar
  Rust op het werk is hard nodig

  Opiniestuk geschreven door Wout Buitelaar, hoogleraar bedrijfsorganisatie en arbeidsverhoudingen, over emotionele uitputting veroorzaakt door werk. De Volkskrant, 15 april 2019.

 • Arnoud Boot
  Marktmacht van big tech kost jou geld

  Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten, in de uitzending over de toenemende marktmacht van bedrijven. RTLZ, 11 april 2019.

 • MP Schinkel
  Voorkom een monopolie, de postzegel zal veel te duur worden

  Als PostNL Sandd overneemt, zijn consument en overheid de dupe volgens Sander Onderstal en Maarten Pieter Schinkel. NRC, 2 april 2019.

 • Foto Henk Langendijk
  'Na Enron is de accountancy op hol geslagen'

  Interview met Henk Langendijk, hoogleraar externe verslaggeving, over zijn carrière en emiraatsrede. Boekhoudschandalen, waar hij veel onderzoek naar deed, moeten zoveel mogelijk de wereld uit. FD, 29 maart 2019.

 • Arnoud Boot
  Economentpanel: Chinese investeringen in Europa

  Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten, in de economenpanel over Chinese investeringen in Europa. BNR, 25 maart 2019.

 • Ans Kolk
  Grote bedrijven veroveren deeleconomie

  Hoogleraar Ans Kolk en post-doc Francesca Ciulli brachten in kaart hoe ondernemingen als Ikea en BMW hun klassieke businessmodellen aanvulden. Hoe wisten de reuzen van deze wereld de deeleconomie te veroveren? P+, maart 2019.

 • Ans Kolk
  Pleidooi voor een mondiale CO2-taks

  Ans Kolk, hoogleraar sustainable management, over het Klimaatakkoord en de vraag waarom we niet gewoon een CO2-task invoeren. “De meeste CEO’s van grote bedrijven gedragen zich ook maar als gewone loonslaven.” De Groene, 6 maart 2019.

 • Johan Conijn
  Actueel panel: huurprijzen rijzen de pan uit

  De huurprijzen in het middensegment van de woningmarkt rijzen zo de pan uit dat minister Ollongren afgelopen maand een brandbrief naar de Tweede Kamer stuurde. Johan Conijn, emeritus hoogleraar bijzonder woningmarkt in de podcast over de ...

 • Maarten Pieter Schinkel
  Pak ‘Big Tech’ aan met oude regels voor mededinging

  Gebruikers betalen een hoge prijs voor het databeleid van Facebook, namelijk hun privacy. Maarten Pieter Schinkel en Nico van Eijk betogen dat mededingingsrecht de mogelijkheden biedt om dit te beteugelen. NRC, 5 maart 2019.

 • Arnoud Boot
  Trekt ridder Staat na KLM zijn zwaard straks ook voor ASML?

  Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering, over de zet van de Minister van Financiën om aandelen te kopen van Air France-KLM. “Het is machogedrag van Hoekstra.” FD, 2 maart 2019 (registreren verplicht).

 • Maarten Pieter Schinkel
  De troef van PostNL: kabinet kan oordeel ACM negeren

  Hoe groot is de kans dat toezichthouder de ACM toestemming gaat geven voor de overnamen van concurrent Sandd door PostNL? Volgens onze hoogleraar mededingingseconomie is het geen ‘zinloze exercitie’. FD, 26 februari 2019.

 • Maarten Pieter Schinkel
  'Postfusie hele dure manier om maatschappelijk belang veilig te stellen'

  Maarten Pieter Schinkel, hoogleraar mededingingseconomie, in het artikel over het samengaan van PostNL met postbezorgingsconcurrent Sandd. Nrc.nl, 25 februari 2019.

 • Frank Verbeeten
  Professor Frank Verbeeten spreekt over financial van de toekomst

  Frank Verbeeten, hoogleraar accounting, in het artikel over de invloed van technologie op ondernemingen en de finance professional. Volgens Verbeeten is de rol van de cfo van groot belang.

 • Starters in het nauw: minister onderzoekt effect beleggers op woningmarkt

  Klaas Knot, hoogleraar monetaire stabiliteit, in het artikel over het onderzoek van minister Ollongren (BZK) om erachter te komen welk prijseffect de toenemende activiteit van particuliere beleggers heeft op de betaalbaarheid van het huuraanbod ...

 • Hans Strikwerda
  Strikwerda over continuïteitsmelding: Zekerheid haal je niet uit de jaarrekening

  Hans Strikwerda, hoogleraar organisatieleer en organisatieverandering, over het verplichten van een aparte paragraaf over de overlevingskansen van een onderneming. Executive Finance, 13 februari 2019.

 • Heuvel, Jaap van den Heuvel, hoogleraar FEB, Healthcare Management
  Het model-Bernhoven - De zorgverminderaars

  Jaap van den Heuvel, hoogleraar healthcare management, in het artikel over het ziekenhuismodel van het Brabants Bernhoven. “Dat is wat ik het meest jammer vind aan het verhaal-Bernhoven.” De Groene Amstedammer, 13 februari 2019.

 • Johan Conijn
  Creëer meer opties om eigen vermogen uit woning vrij te maken

  Johan Conijn, emeritus bijzonder hoogleraar woningmarkt, in het opiniestuk over de opties voor het vrij maken van het eigen vermogen uit een woning. “Daarom een pleidooi om de omgekeerde hypotheek verder uit te werken.” FD, 11 februari 2019.

 • Barbara Baarsma
  Ster van Mars nog altijd rijzende

  Economenpanel met onder andere Barbara Baarsma, hoogleraar economie, over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Gaat de arbeidsmarkt met deze wet beter werken? BNR, 11 februari 2019.

 • Maarten Pieter Schinkel
  Het ongemak over de Chinese miljarden

  Maarten Pieter Schinkel, hoogleraar mededingingseconomie, in het artikel over de concurrentie tussen China en Europa en de vraag of het aanpassen van de mededingingsregels nodig is.

 • Maarten Pieter Schinkel
  EU houdt rug recht en dat lijkt dom, maar is slim

  Maarten Pieter Schinkel, hoogleraar mededingingseconomie, in een radio-uitzending van Nieuws & Co over het verbod op de spoorfusie tussen Siemens en Alstom. NPOradio1, 9 februari 2019.

 • Johan Conijn
  ‘Over drie, vier jaar slaat de woningmarkt om’

  Een interview met Johan Conijn, emeritus bijzonder hoogleraar woningmarkt, over onder andere het huidige woonbeleid. NRC, 5 februari 2019.

 • Betaald werk helpt om van betekenis te zijn

  Opiniestuk geschreven door Barbara Baarsma, hoogleraar economie, over het stimuleren van scholing en talentontwikkeling. “Baanzekerheid die door sommigen nog wordt gekoesterd, is een mythe.” Achmea, 30 januari 2019.

 • Amsterdam Business School (ABS)
hoogleraar Strategic Management & Innovation
FEB
  1DayFly ging failliet, toch kun je goed verdienen aan aanbiedingssites

  Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en innovatie, in het artikel over een data verdienmodel voor aanbiedingssites. RTLZ, 4 februari 2019.

 • Foto Willemijn van Dolen
  Modellen genoemd in rechtszaak Fyre Festival, 'ze begaven zich op glad ijs'

  Willemijn van Dolen, hoogleraar marketing, geïnterviewd voor het artikel over het Frye Festival en de rechtszaak die nu loopt. NOS.nl, 3 februari 2019.

 • Foto Willemijn van Dolen
  Ondanks schandalen verdient Facebook nog altijd geld als water, hoe kan dat?

  Ondanks veel (privacy)schandalen blijft Facebook populair en heeft het meer winst gemaakt dan vorig jaar. Willemijn van Dolen, hoogleraar marketing, vertelt in het artikel waar dit aan kan liggen. NOS.nl, 31 januari 2019.

 • Hans Strikwerda
  Geen dwingende regels samenstelling raad van bestuur, marktwerking corrigeert onjuiste keuzes

  Opiniestuk geschreven door Hans Strikwerda, hoogleraar organisatieleer en organisatieverandering, over de samenstelling van de raad van bestuur van een onderneming. FD, 31 januari 2019 (registreren verplicht).