Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd

Opslaan in favorieten

De MSc Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) in deeltijd is een multidisciplinaire masteropleiding. Je richt je op kwantitatieve modellen van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en pensioenfondsen. Je ontwikkelt een wetenschappelijke visie op het vakgebied, doordat we veel aandacht besteden aan de theoretische basis. Het programma bereidt je voor op de Postmaster Actuarial Practice Cycle.

Waarom kiezen voor de MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd?

 • Wetenschappelijke actuariële masteropleiding

  De MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd is een brede opleiding met diepgang. Je bestudeert de laatste ontwikkelingen uit de wetenschap, waaronder ook nieuwe data-analysetechnieken. Daarnaast leer je hoe je de theorie toepast in de actuariële praktijk, waardoor je kennis direct kunt toepassen in je werk.

 • Via de APC naar de titel AAG

  Er zijn verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Soms volstaat een aantal vakken van de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS). In andere gevallen doorloop je de gehele master Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) in deeltijd, eventueel voorafgegaan door pre-mastervakken. Wat je voortraject ook is, je doet altijd de APC. Na succesvolle afronding van het gehele traject voldoe je aan de opleidingseisen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG), de Nederlandse beroepsvereniging voor actuariële professionals.

 • Docenten uit wetenschap en praktijk

  Onze universitaire docenten hebben hun sporen verdiend in de actuariële wetenschappen. Daarnaast zorgen docenten uit de praktijk voor de verankering in het werkveld. Door deze brede aanpak ben je straks een allround actuaris.

 • Internationaal erkende MSc-titel

  Met een MSc-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

Praktische informatie

Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd start elk jaar in september.

Start: Dinsdag 1 september 2020
Colleges: Dinsdag
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: Afhankelijk van je programma-op-maat:
- pre-master: maximaal € 8.400
- master: € 12.250
Deadline inschrijving: Vrijdag 31 juli 2020

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatief academisch bachelordiploma, aangevuld met de actuariële vakken uit de pre-master of vergelijkbaar. Met de CV Quick Scan kun je checken of je aan de toelatingseisen voldoet.

De MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd in beeld

Feiten & cijfers
Vorm Deeltijd
Studielast 60 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen
Start September