Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Executive Programme of Digital Auditing

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem contact met ons op.

 • Wanneer begint de opleiding?

  De opleiding kent 2 startmomenten: september en februari. Het eerstvolgende startmoment is september 2022.

 • Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

  De colleges zijn op vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bij de Amsterdam Business School. Alle colleges vinden plaats op Roeterseilandcampus, in het centrum van Amsterdam.

 • Hoe lang duurt de opleiding?

  De opleiding duurt ongeveer 2 jaar. De verkorte opleidingen voor RA’s, RC’s en RO’s duren ongeveer 1 jaar.

 • Welke titel behaal ik met de opleiding?

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het opleidingscertificaat van de Universiteit van Amsterdam. Mede op grond hiervan kun je bij de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (NOREA) de RE-titel aanvragen.

 • Hoe groot is de studiebelasting?

  Gemiddeld besteedt een student 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dit betekent dat je naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9 tot 13 uur zelfstudie per week.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Als je beschikt over de titel MSc, RA, RO of RC word je in principe direct toegelaten tot de opleiding. Heb je een hbo-diploma, dan bepalen we op basis van je cv en een intakegesprek onder welke voorwaarden toelating mogelijk is.

 • Heb ik recht op een vrijstelling op basis van mijn vooropleiding?

  Registeraccountants (RA’s), registercontrollers (RC’s) en register operational auditors (RO’s) kunnen een verkort traject volgen en instromen in september en februari.

 • Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

  Lees eerst de toelatingseisen en doe de CV Quick Scan. Aan de hand van de scan, je cv en kopieën van diploma’s gaan we na of je voldoet aan de toelatingscriteria. Ben je toegelaten, dan krijg je een uitnodiging om je officieel in te schrijven via de online inschrijftool.

 • Wat kost de opleiding?

  Voor de start per 1 september 2022 bedraagt het collegegeld € 13.750 per jaar. Voor een eventueel derde collegejaar bedraagt het cursusgeld € 2.500 per semester. 
  Literatuur en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet inbegrepen. De totale kosten voor boeken in de eerste 2 jaar bedragen tussen de € 1.800 en € 2.000. Eventuele syllabi zijn digitaal beschikbaar.

Contact

Heb je vragen over het Executive Programme of Digital Auditing?