Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Accountancy and Control

Pre-Master's Programme (information in Dutch)

Het schakelprogramma is voor hbo- en wo-bachelorstudenten die graag de master Accountancy and Control willen doen, maar niet direct toelaatbaar zijn. Het schakelprogramma start elk jaar in september en duurt 1 semester. Vanaf studiejaar 2020 - 2021 zal de voertaal van het voltijd schakelprogramma Engels zijn.

Het schakelprogramma

Afronding van dit schakelprogramma geeft je direct toegang tot de MSc Accountancy and Control. 

Naast het standaard schakelprogramma dienen sommige studenten deficiëntievakken te volgen. Of dit van toepassing is ligt aan je vooropleiding en advies hierover kan alleen gegeven worden na een volledige aanmelding in Studielink en Embark.

 • Voor hbo-studenten

  Het is een goed idee om na je hbo-BSc-diploma een universitaire master te halen. Een MSc-titel geeft je direct een goede startpositie op de arbeidsmarkt. Je baankansen en doorgroeimogelijkheden zijn groter, en het bijbehorende salaris vaak hoger. Na de master kun je bovendien ook nog de opleiding voor register accountant (RA) of -controller doen.

  Welke vooropleiding heb je gedaan en wat moet je nog doen?

   • Hbo AC en hbo BE : vaststaand schakelprogramma van 20 EC.  
   • Overige hbo-opleidingen: hetzelfde schakelprogramma als hbo-afgestudeerden AC (20 EC) plus extra deficiënties, afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd.
 • Voor universitaire studenten

  Als je je wo-BSc-diploma hebt gehaald, is het een goed idee om door te studeren voor een mastertitel. Met een master specialiseer je je verder in een specifieke discipline en onderscheid je je straks op de arbeidsmarkt.

  Als universitair student krijg je van ons een deficiëntie-advies. Hierin staat welke vakken je nog moet volgen om te kunnen starten met de master Accountancy and Control. We kijken naar de volgende punten:

  • Of je genoeg basiskennis hebt van financial accounting, management accounting en finance.
  • Of je genoeg basiskennis hebt van onderzoeksmethodes.
  • We beoordelen je kennisniveau op basis van de vakken die je hebt gedaan en de cijfers die je ervoor hebt gehaald.

Meld je aan in 3 stappen

Om je aan te melden doe je het volgende:

 1. Registreer je in Studielink  (Bachelor Economics and Business Economics - Schakelprogramma Accountancy en Control)
 2. Meld je aan via het aanmeldformulier in Embark. Voeg ook alle benodigde documenten toe. Zonder complete aanmelding kunnen we je registratie in Studielink niet in behandeling nemen.
 3. Na 4 weken krijg je bericht van het Admissions Office of je wel/niet bent toegelaten. Tijdens en rondom de aanmelddeadlines kan dit oplopen tot 4-8 werken.  

Collegegeld

Het collegegeld voor het schakelprogramma (per EC) kun je vinden op de pagina over collegegeld.

Overige kosten zijn afhankelijk van het aantal te volgen deficiëntievakken, deze komen automatisch bovenop het standaard programma.

 • Kosten deficiëntievakken (voor 2020-2021) gegeven aan de UvA zijn € 200 per EC.

Andere deficiëntievakken, die niet gevolgd kunnen worden op de UvA, kunnen gevolgd worden d.m.v. contractonderwijs. Informatie over contractonderwijs kunnen hier gevonden worden.

Deadline aanmelding

We zijn ons bewust dat je problemen kunt ervaren in het aanmeldproces als gevolg van het coronavirus. We houden deze situatie nauwkeurig in de gaten en zullen waar nodig actie ondernemen, in lijn met de aanwijzingen van de Nederlandse overheid.

De aanmelddeadline voor een start in september 2020 is verschoven van 1 juni 2020 naar 1 juli 2020. Schrijf je uiterlijk 1 juli in via Studielink en Embark.

Meer informatie

Heb je vragen over het schakelprogramma? Stel ze dan gerust.