Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Fiscale Economie
Vergelijk

Instromen met een hbo-diploma via het schakeldiploma

Of je in aanmerking komt voor het schakelprogramma Fiscale Economie hangt af van je vooropleiding.

Hbo Fiscale Economie of hbo Fiscaal Recht en Economie

Wanneer je een hbo-opleiding in de richting Fiscale Economie of Fiscaal Recht en Economie hebt afgerond moet je het Hbo Schakelprogramma volgen om tot de master Fiscale Economie te worden toegelaten. Voor vakken in dit schakelprogramma kun je geen vrijstelling krijgen. Ook dien je je hbo-diploma met minimaal een 7 gemiddeld te hebben afgerond en je moet aantoonbaar voldoende wiskundeniveau hebben.

Hbo Accountancy / Accountant-Administratie / Register Accountant / Bedrijfseconomie

Heb je een afgeronde hbo-opleiding, richting AC, AA, RA, BE? Dan dien je in die hbo-opleiding minimaal 2 vakken te hebben afgerond die vergelijkbaar en gelijkwaardig zijn aan de vakken van de bacheloropleiding Economie en Bedrijfskunde van de UvA:

  • Inleiding Belastingheffing algemeen en
  • Inleiding Belastingheffing ondernemingen

Er is geen sprake van gelijkwaardigheid wanneer deze 2 vakken niet samen in ieder geval een zwaarte hebben gehad van 8 ECTS. Je moet ze met minimaal een 7 hebben afgerond.

Verzoek tot toelating

Bij je verzoek om toelating dien je aan te geven welke 2 fiscale vakken uit je bacheloropleiding gelijkwaardig zijn. Wanneer je onvoldoende fiscale vakken hebt gevolgd kun je dit aanvullen met de vakken Inleiding Belastingheffing Ondernemingen en/of Inleiding Belastingheffing Algemeen, via UvA-contractonderwijs. De opleidingsdirecteur van de master Fiscale Economie bepaalt of de 2 vakken vergelijkbaar en gelijkwaardig zijn.

Ook moet je om te kunnen instromen in de master Fiscale Economie het Hbo Schakelprogramma volgen. Binnen dit programma kun je geen vrijstellingen krijgen. Je moet het schakelprogramma met minimaal een 7 gemiddeld afronden en aantoonbaar voldoende wiskundeniveau hebben.