Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Lerarenopleiding Informatica

Lerarenopleiding Informatica

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Bètawetenschappen, track Informatica

Houd me op de hoogte

Kom naar de voorlichtingsavond op 1 oktober

Bijna iedere dag kan je in de media zien wat de invloed van technologische innovaties is op de mens en samenleving. Een belangrijke drijfveer daarvoor is de impact van Informatica. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van kunstmatige intelligentie, robotica, big data of the internet of things (IoT). In deze verwarrende en tegelijkertijd veelbelovende tijd bieden deze technologieën aan de ene kant enorme kansen; ze kunnen crises oplossen en bijdragen aan het creëren van meer welvaart en geluk. Aan de andere kant zijn hier risico`s aan verbonden; denk aan privacy issues en aan steeds groter wordende economische en sociale ongelijkheid.

Op de middelbare school is Informatica een keuzevak in de bovenbouw. Daarnaast neemt digitale geletterdheid een steeds belangrijkere rol in, met name in de onderbouw. Tijdens de Lerarenopleiding Informatica leer je begrijpen hoe leerlingen Informatica leren, en gaan we in op doceerprincipes die ten grondslag liggen aan bijvoorbeeld het leren programmeren, algoritmes of user experience.

Heb je een passie voor Informatica en heb je het in je om dit aan jonge mensen over te dragen? In deze opleiding heb je de mogelijkheid om zowel je tweede als eerstegraad lesbevoegdheid te behalen. Wij leiden je op tot een succesvolle docent, die goed kan inspelen op, maar ook kritisch kan oordelen over, de snel veranderende wereld van exacte wetenschappen en technologie. 

Voorlichtingsavond gemist? Bekijk hier de presentatie.
Lerarenopleiding Informatica
Diploma MSc Leraar VHO in de Bètawetenschappen, track Informatica
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68533