Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dual Master Journalistiek en media (Mediastudies)

Journalistiek en media (Mediastudies)

Of het nu gaat om de kredietcrisis, de spanningen rond immigratie en integratie, of conflicten in het Midden-Oosten, de onderwerpen waarover de media berichten zijn vaak ingewikkeld. Dit stelt hoge eisen aan de journalistiek.

Houd mij op de hoogte

Kom naar onze Masterdag op 9 november

Analytisch denken en journalistiek schrijven

  • Universitair geschoolde journalisten zijn in staat om complexe problemen snel te analyseren en te vertalen in een journalistiek product dat toegankelijk is voor een breed publiek. 
  • Afgestudeerden van het masterprogramma Journalistiek en media hebben daarnaast geleerd om te werken in een snel veranderend medialandschap, waarin de klassieke media moeten concurreren de social media, waar de gebruikers het voor het zeggen hebben.

Meer over het studieprogramma

Journalistiek en media aan de UvA

Journalistiek en media is een duaal masterprogramma: een academische opleiding gecombineerd met een intensieve praktijkperiode van drie maanden.

Het programma heeft twee specialisaties:

  • Journalistiek (dagbladen, weekbladen en websites)
  • Research en redactie voor audiovisuele media (televisie, documentaire, multimedia). Deze specialisatie is uniek in Nederland. 

Studenten met een specifieke belangstelling voor radio kunnen via een van deze twee varianten instromen.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Samenwerking met de media

Het programma Journalistiek en media wordt aangeboden in samenwerking met media en andere instellingen, zoals de landelijke dagbladen, Beeld en Geluid, AT5, de publieke en de commerciële omroep. Daarnaast is de opleiding nauw betrokken bij de groepsweblog De Nieuwe Reporter, waar nieuwe ontwikkelingen op de voet worden gevolgd.

Meer over de arbeidsmarkt

Diploma

Journalistiek en media is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Mediastudies. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Mediastudies en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer (pdf)
Journalistiek en media (Mediastudies)
Diploma MA Mediastudies
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 90 EC, 18 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60831