Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dual Master Tekst en communicatie (Communicatie en informatiewetenschappen)

Tekst en communicatie (Communicatie en informatiewetenschappen)

In het duale masterprogramma Tekst en communicatie leer je hoe je een schriftelijke boodschap effectief overbrengt op de doelgroep. De theorie van goede schriftelijke communicatie breng je in de praktijk tijdens een full-time betaalde stage van een half jaar bij een bedrijf of organisatie.

Houd mij op de hoogte

Tekst en communicatie: een ijzersterke combinatie

Goede en overtuigende teksten zijn voor iedere organisatie van essentieel belang. In de master Tekst en communicatie leer je hoe je een boodschap afstemt op de doelgroep. Je combineert academische vakken over adequate en effectieve communicatie met praktijkgerichte vakken, waarin je vaardigheden ontwikkelt in het geven van communicatieadviezen. Er is veel aandacht voor de beroepspraktijk en het zelf schrijven van teksten. 

Meer over het studieprogramma

Waarom deze master aan de UvA?

  • De master Tekst en communicatie biedt de theoretische achtergronden van goede en overtuigende communicatie, gecombineerd met praktische vaardigheden in het zelf ontwerpen en schrijven van teksten. In de afsluitende stage pas je deze kennis en vaardigheden toe in de praktijk. Deze combinatie is uniek in Nederland.
  • In de master Tekst en communicatie komen alle aspecten van tekst als overtuigingsmiddel aan de orde, bijvoorbeeld ook gedragsbeïnvloeding door middel van tekst. 
  • Het onderwijs wordt gegeven door experts die zelf onderzoek doen naar de verschillende aspecten van verbale communicatie en argumentatie in domeinen als medische communicatie, politieke en juridische communicatie en commerciële communicatie.
  • De praktijkgerichte vakken worden verzorgd door experts op het terrein van journalistieke vaardigheden en communicatie binnen professionele organisaties.
  • Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen en met name in de praktijkgerichte vakken is er veel aandacht voor individuele begeleiding.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Carrièreperspectief

De duale master Tekst en communicatie bereidt je voor op functies als tekstschrijver, copy writer/editor, online tekstschrijver, medewerker marketing en communicatie, beleidsmedewerker interne/externe communicatie en contentprofessional.

Lees meer over carrièreperspectief

Diploma

Tekst en communicatie is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Communicatie en informatiewetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Communicatie  en informatiewetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer (pdf)
Tekst en communicatie (Communicatie en informatiewetenschappen)
Diploma MA Communicatie en informatiewetenschappen
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 90 EC, 18 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60833