Master Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen

Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen

In de master Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen staat de bestudering van specifiek-historische situaties in de internationale betrekkingen centraal.

Houd mij op de hoogte

Kom naar onze Masterdag op 9 november

Unieke historische benadering

Wil je een goed inzicht krijgen in de internationale betrekkingen dan is een grondige kennis van de historische context cruciaal. Daarom streven we er steeds naar om internatonale gebeurtenissen vanuit hun unieke karakter te onderzoeken en te verklaren en besteden we ook aandacht aan de maatschappelijke en culturele context van de politieke betrekkingen. Zowel de statelijke als de niet-statelijke spelers komen in deze master ruim aan bod.

Er wordt groot belang gehecht aan het doen van zelfstandig historisch onderzoek en aan de wetenschappelijke analyse van en de omgang met historische bronnen. Daarnaast is er aandacht voor de praktijk: je schrijft een beleidsstuk en gaat op excursie. Met gastsprekers bespreken we jouw stage- en beroepsmogelijkheden.

Meer over het studieprogramma

FGw / Geschiedenis / Wietske van Oostveen

'Ik heb stage gelopen bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag. Hier heb ik zelfstandig onderzoek verricht dat resulteerde in een historische missiebeschrijving. Ik heb nu een baan als projectmedewerker bij hetzelfde instituut.' - Wietske van Oostveen, alumna
Lees het interview

Waarom Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de UvA?

• De opleiding werkt samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Studenten gaan op excursie naar het ministerie en sommigen lopen er stage. Ook organiseert de opleiding samen met het ministerie lezingen en debatten.
  • Docenten van deze master doen vernieuwend onderzoek op terreinen als de Koude Oorlog, dekolonisatie, de buitenlandse betrekkingen van Nederland en mediageschiedenis.
  • De Universiteit van Amsterdam biedt studenten een inspirerende academische leeromgeving én een leven in een wereldstad vol cultuur en erfgoed. In Amsterdam zijn veel bibliotheken en historische archieven, zoals het vermaarde Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, waar veel van onze studenten onderzoek doen.

Deeltijd

Het programma wordt ook in deeltijd aangeboden, en duurt in dat geval ten minste anderhalf jaar. Je volgt maximaal 40 studiepunten per jaar (20 studiepunten per semester). Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Het programma voor de deeltijdopleiding stel je samen in onderling overleg met de mastercoördinator.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Diploma

Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Geschiedenis. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer
Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen