Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master
Nederlandse taal en cultuur (Neerlandistiek)
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat houdt deze studie in?
In de video vertellen de coordinator en een student wat je leert in deze master.
Een vak belicht: Literaire cultuur, moderne Nederlandse letterkunde
In dit keuzevak maak je kennis met de culturele en literaire praktijken van vroeger en nu. Je bestudeert actuele internationale discussies op het terrein van literatuur als sociaal-culturele praktijk en je verfijnt je vaardigheden om wetenschappelijk onderzoek hiernaar te doen. Je krijgt inzicht in de rol van literaire werken in publieke debatten en de manier waarop culturele conventies, institutionele strategieën en/of politiek-maatschappelijke discussies ons beeld van literatuur beïnvloeden.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Marjolijn
Hoi! Ik ben Marjolijn en ik studeer Nederlandse taal en cultuur. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Marjolijn
'Het multidisciplinaire karakter van deze master biedt een prima uitgangspunt voor een toekomst waarin je bijvoorbeeld het tekstschrijverschap combineert met een baan in het onderwijs.'
Dr. José Plug
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.