Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Het tweejarige onderzoeksprogramma Geschiedenis is een uitdagend en inspirerend programma voor studenten met grote belangstelling voor historisch onderzoek.

Houd mij op de hoogte

Voorbereiding op een wetenschappelijke carrière

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een intensief programma dat een goede basis vormt voor vervolgstappen in de wetenschappelijke wereld. Het trainen van onderzoeksvaardigheden neemt een belangrijke plaats in. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld. Je leert wetenschappelijke artikelen schrijven en kunt uiteindelijk een aanvraag voor een promotieplaats opstellen.

Meer over het studieprogramma

Geschiedenis aan de UvA

Voor studenten Geschiedenis heeft de UvA een brede keuze aan interessegebieden en specialisaties. Er wordt een grote variëteit aan historisch onderzoek gedaan. Behalve de klassieke historische specialisaties als de middeleeuwse en nieuwste geschiedenis, kunnen studenten ook kiezen voor een specialistische onderzoeksrichting als Stadsgeschiedenis of Gouden Eeuw.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer (pdf)
Geschiedenis (research)
Diploma Research MA Geschiedenis (research)
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60139