Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Het tweejarige onderzoeksprogramma Geschiedenis is een uitdagend en inspirerend programma voor studenten met grote belangstelling voor historisch onderzoek.

Houd mij op de hoogte

Voorbereiding op een wetenschappelijke carrière

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een intensief programma dat een goede basis vormt voor vervolgstappen in de wetenschappelijke wereld. Het trainen van onderzoeksvaardigheden neemt een belangrijke plaats in. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld. Je leert wetenschappelijke artikelen schrijven en kunt uiteindelijk een aanvraag voor een promotieplaats opstellen.

Geschiedenis aan de UvA

Voor studenten Geschiedenis heeft de UvA een brede keuze aan interessegebieden en specialisaties. Er wordt een grote variëteit aan historisch onderzoek gedaan. Behalve de klassieke historische specialisaties als de middeleeuwse en nieuwste geschiedenis, kunnen studenten ook kiezen voor een specialistische onderzoeksrichting als Stadsgeschiedenis of Gouden Eeuw.

Meer over het studieprogramma

Video wordt geladen..
UvA Q&A Geschiedenis - Hanna

Studentprofiel

Je komt in aanmerking voor toelating tot deze master als je voldoet aan de toelatingseisen en aantoonbaar beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt voldoende academische kennis op het historisch vakgebied. De toelatingscommissie beslist op basis van je aanmelddossier of je voldoet aan deze toelatingseis. Zonder relevante en voldoende academische voorkennis ben je niet toelaatbaar.
  • Je hebt een sterke wetenschappelijke interesse en het vermogen om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op gevorderd (bachelor)niveau uit te voeren. Je bachelorscriptie moet met minimaal een 7,5 beoordeeld zijn.
  • Heb je een andere bachelor dan Geschiedenis, dan geldt dat je over de historische vakken binnen je vooropleiding een gewogen gemiddelde van ten minste een 7,5 moet hebben behaald.
  • Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid in het Nederlands. Daarnaast heb je een goede vaardigheid in het lezen van (Engelstalige) academische teksten.

Bekijk de toelatingsvoorwaarden en aanmeldprocedure

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Download flyer (pdf)
Geschiedenis (research)
Diploma Research MA Geschiedenis (research)
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60139