Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Research Master
Geschiedenis (research)

De tweejarige onderzoekmaster Geschiedenis brengt je in aanraking met alle aspecten van de moderne wetenschappelijke geschiedbeoefening. Je wordt vertrouwd gemaakt met geschiedtheorie, historiografie en de praktijk van het historisch bedrijf. Zo word je grondig voorbereid op het zelfstandig verrichten van grensverleggend historisch onderzoek.

Geschiedenis op het hoogste niveau

De onderzoekmaster Geschiedenis richt zich op het opleiden van studenten met een grenzeloze intellectuele nieuwsgierigheid en een intense belangstelling voor de moderne wetenschappelijke geschiedbeoefening. In de opleiding leer je nadenken over de verschillende manieren om het verleden te benaderen, kom je in aanraking met het werk van grote historici, maak je kennis met belangrijke historische debatten en verwerf je inzicht in de praktijk van het moderne historische onderzoek. Bovendien biedt de opleiding je in de vrije keuzeruimte en in de scriptie veel mogelijkheden om, in intensief overleg met de docenten, je eigen historische specialisatie te ontwikkelen.

Waarom de onderzoekmaster Geschiedenis aan de UvA

  • De onderzoekmaster doet recht aan de enorme variëteit in de moderne geschiedwetenschap en biedt de studenten daarom een maximale vrijheid om hun eigen specialisatie te ontwikkelen.
  • Als student word je tijdens de studie en ook bij het invullen van je vrije ruimte intensief begeleid door ervaren docenten met tal van verschillende specialisaties.
  • Het onderwijs in de kernvakken van de master wordt bovendien gegeven in de Nederlandse taal, hetgeen de diepgang en de discussiemogelijkheden aanzienlijk ten goede komt.
Video wordt geladen..
UvA Q&A Geschiedenis - Hanna

Studentprofiel

Je komt in aanmerking voor toelating tot deze master als je voldoet aan de toelatingseisen en aantoonbaar beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt voldoende academische kennis op het historisch vakgebied. De toelatingscommissie beslist op basis van je aanmelddossier of je voldoet aan deze toelatingseis. Zonder relevante en voldoende academische voorkennis ben je niet toelaatbaar.
  • Je hebt een sterke wetenschappelijke interesse en het vermogen om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op gevorderd (bachelor)niveau uit te voeren. Je bachelorscriptie moet met minimaal een 7,5 beoordeeld zijn.
  • Heb je een andere bachelor dan Geschiedenis, dan geldt dat je over de historische vakken binnen je vooropleiding een gewogen gemiddelde van ten minste een 7,5 moet hebben behaald.
  • Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid in het Nederlands. Daarnaast heb je een goede vaardigheid in het lezen van (Engelstalige) academische teksten.

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Geschiedenis (research)
Diploma Research MA Geschiedenis (research)
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60139