Persvoorlichting

Duurzaamheid & urbanisatie

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van duurzaamheid en urbanisatie.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Tasan-Kok, Tuna, hoogleraar FMG

Prof. dr. Tuna Tasan-Kok

Tuna Tasan-Kok is hoogleraar Urban Planning and Governance. Haar onderzoek richt zich met name op thema's als stedelijk bestuur, vastgoedgeleide stedelijke ontwikkelingsdynamiek en ruimtelijke organisatie door middel van sociale relaties.

mw. prof. dr. M.T. (Tuna) Tasan-Kok

Programmagroep: Urban Planning

Mw. prof. dr. (Joyeeta) Gupta
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Joyeeta Gupta

Joyeeta Gupta is hoogleraar Environment and development in the global south. Haar expertisegebieden zijn de geschiedenis van klimaatbeheer, zijn implicaties voor ontwikkelingskwesties en hoe deze invloed hebben op het Zuiden (ontwikkelingslanden).

T: +31 (0)152 152351
E: J.Gupta@uva.nl

mw. prof. dr. J. (Joyeeta) Gupta

Programmagroep: Governance and Inclusive Development

Prof dr. Jef Huisman
Foto: UvA

Prof. dr. Jef Huisman

Jef Huisman is hoogleraar Aquatische Microbiologie. Zijn expertisegebieden zijn mariene biologie, aquatische ecologie, oceanografie, klimaatverandering en algengroei.

dhr. prof. dr. J. (Jef) Huisman

Uylenburg, Rosa, FdR, Milieurecht
Foto: Dirk Gillissen

Prof. Rosa Uylenburg

Rosa Uylenburg is hoogleraar Milieurecht, in het bijzonder natuurbeschermingsrecht. Haar expertisegebieden zijn rechtsbescherming en handhaving van het milieurecht, de implementatie van Europese milieurichtlijnen, de milieuvergunning en de integratie van het omgevingsrecht en natuurbeschermingsrecht.

T: +31 (0)20 525 4756 / 3075
E: R.Uylenburg@uva.nl

mw. prof. R. (Rosa) Uylenburg

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Staats- en bestuursrecht

Verheggen, Bart

Dr. ir. Bart Verheggen

Bart Verheggen is deskundige op het gebied van klimaatvraagstukken. Zijn expertisegebieden zijn klimaatverandering, atmosferische chemie en aardsysteemkunde.

T: +31 (0)20 525 8271
E: b.verheggen@auc.nl

dhr. dr. ir. B. (Bart) Verheggen

Amsterdam University College

Franciska de Vries

Prof. dr. ir. Franciska de Vries

Franciska de Vries is hoogleraar Earth Surface Science. Haar onderzoek richt zich op de cruciale rol die bodems spelen in de reactie van ecosystemen op ‘global change’. In het bijzonder kijkt zij hoe bodemgemeenschappen en hun interacties met planten aangetast worden door klimaatverandering, en hoe we deze wetenschap kunnen gebruiken om onze ecosystemen te laten blijven functioneren in de toekomst.

mw. prof. dr. ir. F.T. (Franciska) de Vries

Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

mw. prof. dr. Beate Völker, hoogleraar FMG, Sociology, especiallt the study of Labour and social inequality

Prof. dr. Beate volker

Beate Volker is hoogleraar Sociologie. Haar expertisegebieden zijn sociale netwerken, sociaal kapitaal en sociale cohesie in woonbuurten en elders. Zij doet onderzoek naar burenrelaties, vriendschapsrelaties onder volwassenen, sociale segregatie in netwerken en veranderingen van netwerken gedurende de levensloop.

mw. prof. dr. B.G.M. (Beate) Volker

Programmagroep: Institutions, Inequalities and Life courses

Wezel, Annemarie van, hoogleraar FNWI

Prof. dr. Annemarie van Wezel

Annemarie van Wezel is hoogleraar Environmental Ecology. Haar expertisegebieden zijn chemische waterkwaliteit, en risicobeoordeling van het gebruik van chemicaliën en nieuwe technologieën voor mens en milieu. Hierbij doet ze onder andere onderzoek op het gebied van micro- en nanoplastics en naar de risico's van hergebruik in de context van circulaire economie.

mw. prof. dr. A.P. (Annemarie) van Wezel

Gruter, Gert-Jan, hoogleraar FNWI, Industrial Sustainable Chemistry

Prof. dr. Gert-Jan Gruter

Gert-Jan Gruter is bijzonder hoogleraar Industrial Sustainable Chemistry. Zijn expertisegebieden betreffen de gehele keten van duurzame grondstoffen (biomassa raffinage, cascadering naar glucose) en CO2 als grondstof (CCU) naar duurzame bouwstenen (monomeren zoals furaandicarbonzuur, ethyleen glycol, glycolzuur, oxaalzuur, etc.) naar duurzame kunststoffen (bio-based plastics zoals PEF, PGA, PGLA etc.).

dhr. prof. dr. G.J.M. (Gert-Jan) Gruter

Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences

Rivke Jaffe

Prof. dr. Rivke Jaffe

Rivke Jaffe is hoogleraar Stadsgeografie en doet onderzoek naarstedelijke ruimte, macht en ongelijkheid. Hierbij richt ze zich in het bijzonder op alledaagse culturele processen die onderliggend zijn aan politieke vraagstukken, onder andere op het gebied van stedelijke veiligheid, criminaliteit en milieuvervuiling.

mw. prof. dr. R.K. (Rivke) Jaffe

Programmagroep: Urban Geographies