Persvoorlichting

Economie & organisatie

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van economie.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Homan, Asrid, hoogleraar FMG, Organisatiepsychologie

Prof. dr. Astrid Homan

Astrid Homan is hoogleraar Organisatiepsychologie en richt zich op hoe diverse groepen effectief kunnen presteren en samenwerken. Ze kijk daarbij naar hoe leiderschap en overtuigingen over diversiteit groepsprocessen en de hiërarchie in organisaties kunnen beïnvloeden.

mw. prof. dr. A.C. (Astrid) Homan

Programmagroep: Work and Organizational Psychology

Roy Sijbom

Dr. Roy Sijbom

Roy Sijbom doet onderzoek naar hoe de interactie tussen leidinggevenden en werknemers invloed heeft op werkuitkomsten, zoals innovatie en welbevinden. In het bijzonder kijkt hij hierbij naar de rol die motivationele doelen van leidinggevenden hierin spelen.

dhr. dr. R.B.L. (Roy) Sijbom

Programmagroep: Work and Organizational Psychology

Roel Beetsma
Foto: FEB

Prof. dr. Roel Beetsma

Roel Beetsma is hoogleraar Pension Economics. Zijn expertisegebieden zijn pensioenen, de monetaire unie en het begrotingsbeleid.

T:  +31 (0) 20 525 5280 / 4252
E: R.M.W.J.Beetsma@uva.nl

dhr. prof. dr. R.M.W.J. (Roel) Beetsma

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Sectie Macro & International Economics

Nicky Pouw
Foto: Bram Belloni

Dr. Nicky Pouw

Nicky Pouw is universitair hoofddocent in de Economie van het Welzijn, Wetenschappelijk Raadslid van het Afrika Studiecentrum en Bestuurslid van The Broker. Haar expertisegebieden zijn armoede en ongelijkheid, welzijn, duurzaamheid, inclusieve ontwikkeling, positie van vrouwen in de economie, Afrika en alternatieve visies op economie.

mw. dr. N.R.M. (Nicky) Pouw

Programmagroep: Governance and Inclusive Development

Belschak, Frank, hoogleraar FEB, Leadership & Change

Prof. dr. Frank Belschak