Persvoorlichting

Hersenen & gedrag

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van hersenen en gedrag.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Jacobs, Frank, FNWI

Dhr. dr. F.M.J. (Frank) Jacobs

Frank Jacobs is universitair hoofddocent. Zijn expertisegebieden zijn evolutie van de menselijke hersenen, embryonale hersenontwikkeling, genetische verschillen tussen apen en mensen, evolutie van ons DNA en de balans tussen evolutionaire innovatie en kwetsbaarheid voor humane ziekten.

dhr. dr. F.M.J. (Frank) Jacobs

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Swammerdam Institute for Life Sciences

dhr. prof. dr. Henkjan Honing, Medewerker FGw en FNWI, hoogleraar Muziekcognitie
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Henkjan Honing

Henkjan Honing is hoogleraar Muziekcognitie. Zijn expertisegebieden zijn muzikaliteit, muzikale dieren, muziek en het brein, muziekcognitie en muziektechnologie.

T: +31 (0)20 525 4698 / 6051
E: H.J.Honing@uva.nl

dhr. prof. dr. H.J. (Henkjan) Honing

Faculteit der Geesteswetenschappen

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Merel Kindt
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Merel Kindt

Merel Kindt is hoogleraar Experimentele Klinische Psychologie. Haar onderzoek richt zich op neurobiologische processen van emotioneel geheugen en de behandeling van angststoornissen.

T: +31 (0)20 525 6044 / 6810
E: M.Kindt@uva.nl

mw. prof. dr. M. (Merel) Kindt

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Clinical Psychology

Slagter, Heleen, FMG, Psycholgie
Foto: Brain & Cognition

Dr. Heleen Slagter

Heleen Slagter is psycholoog en neurowetenschapper. Haar expertisegebieden zijn hersenen, cognitie, plasticiteit, trainen van hersenen, cognitieve training, cognitieve controle, meditatie en aandacht.

T: +31 (0)20 525 56807 / 6840
E: h.a.slagter@uva.nl

mw. prof. dr. H.A. (Heleen) Slagter

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Brain & Cognition

Rooij, Benjamin van, hoogleraar FdR

Prof. dr. Benjaming van Rooij

Benjamin van Rooij is hoogleraar Law and Society. Zijn onderzoek richt zich op de relatie tussen recht en gedrag. Hij onderzoekt op welke wijze juridische regels menselijk en organisatorisch gedrag wel en niet beïnvloeden.

dhr. prof. dr. B. (Benjamin) van Rooij

Faculteit der Rechtsgeleerdheid