Persvoorlichting

Verkiezingen 2019

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van verkiezingen.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Kruikemeier, Sanne, FMG, Political Communication & Journalism

Dr. Sanne Kruikemeier

Sanne Kruikemeier is communicatiewetenschapper. Haar onderzoek richt zich op de rol van sociale media tijdens verkiezingen (en daarbuiten). Daarnaast doet zij onderzoek naar de gevolgen van online nieuwsgebruik. Tot slot richt haar onderzoek zich op de rol van de journalist in een veranderend medialandschap.

T: +31 (0)6 5166 7266
E: S.Kruikemeier@uva.nl

mw. dr. S. (Sanne) Kruikemeier

Sarah de Lange, hoogleraar FMG, politicologie, dr. J.M. den Uyl-leerstoel

Prof. dr. Sarah de Lange

Sarah de Lange is bijzonder hoogleraar en politicoloog. Haar expertisegebieden zijn extremisme, populisme, radicalisme, politieke partijen - in het bijzonder radicaal rechts populistische en sociaaldemocratische partijen - en regeringsvorming.

T: +31 (0)20 525 1269
E: S.L.deLange@uva.nl

mw. prof. dr. S.L. (Sarah) de Lange

Programmagroep: Challenges to Democratic Representation

Tom van der Meer, hoogleraar FMG, Politicologie, i.h.b. Legitimiteit, Ingelijkheid en Burgerschap

Prof. dr. Tom van der Meer

Tom van der Meer is hoogleraar Politicologie. Zijn expertisegebieden zijn vertrouwen in de politiek en in de rechtspraak, politieke participatie, politieke voorkeuren, sociale cohesie, etnische diversiteit, opiniepeilingen en onderzoeksmethoden.

T: +31 (0)20 525 5304
E: t.w.g.vandermeer@uva.nl

dhr. prof. dr. T.W.G. (Tom) van der Meer

Liza Mugge

Dr. Liza Mügge

Liza Mügge is politicoloog. Haar expertises zijn politiek transnationalisme, diversiteit en ongelijkheid op basis van gender en etniciteit. Daarnaast doet zij onderzoek naar politieke vertegenwoordiging van vrouwen en etnische minderheden.

T: +31 (0)20 525 2173
E: L.M.Mugge@uva.nl

mw. dr. L.M. (Liza) Mügge

Trilling - D - C
Foto: Bram Beloni

Dr. Damian Trilling

Damian Trilling is universitair docent politieke communicatie en journalistiek. Zijn onderzoek richt zich op nieuwsgebruik, nieuws op internet, nieuwsbronnen, social media en online nieuws.

T: +31 (0)6 481 33 576.
E: d.c.trilling@uva.nl

dhr. dr. D.C. (Damian) Trilling

Rens Vliegenthart

Prof. dr. Rens Vliegenthart

Rens Vliegenthart is hoogleraar Communicatiewetenschap en doet onderzoek naar mediaberichtgeving van politieke actoren en sociale bewegingen. Zijn expertisegebieden zijn: politieke communicatie, verkiezingscampagnes en de relatie tussen journalisten en politici.

T: +31 (0)20 525 6117
E: R.Vliegenthart@uva.nl

dhr. prof. dr. R. (Rens) Vliegenthart

Programmagroep: Corporate Communication

de Vreese, Claes
Foto: Bram Beloni

Prof. dr. Claes de Vreese

Claes de Vreese is hoogleraar Communicatiewetenschap. Hij doet onderzoek naar de Europese Unie, politieke journalistiek, verkiezingscampagnes en de inhoud en effecten van nieuwsmedia op publieke opinie en gedrag.

T: +31 (0)20 525 2426
E: C.H.deVreese@uva.nl

dhr. prof. dr. C.H. (Claes) de Vreese

Tom Dobber

Dhr. Tom Dobber

Dobber is promovendus bij de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR). Hij doet onderzoek naar politieke microtargeting in Nederland.

dhr. T. (Tom) Dobber MSc