Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor

UvA Bachelordag: 14 maart 2020

Kies de studie die bij je past

UvA Bachelordag

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past. Je kunt je nu aanmelden.

Video wordt geladen..
UvA Bachelordag

Drie belangrijke redenen om naar de Bachelordag te komen

 1. Je krijgt in één keer alle belangrijke informatie over een studie.
 2. Studenten vertellen over hun ervaringen; zij weten als geen ander voor welke keuze jij staat en geven je tips.
 3. Aan het einde van de dag weet je beter welke opleidingen je leuk lijken.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor de Bachelordag op 14 maart.

Aanmelden

Download het programma

Wat kun je verwachten tijdens de Bachelordag?

Je kunt voorlichtingsrondes volgen van 45 minuten. Voor de rondes moet je je aanmelden. De rondes zijn op verschillende locaties in de stad, dus houd rekening met de reistijd. De eerste ronde begint om 10.00 uur, de laatste om 16.30 uur. Op alle locaties is er een informatiemarkt: hier vind je alle opleidingen bij elkaar en krijg je allerlei praktische informatie over studeren aan de UvA. Ook kun je je daar aanmelden voor campustours.

 • Opleidingsrondes
  • Docenten vertellen je wat je leert in de opleiding, vaak aan de hand van een minicollege, zodat het vakgebied voor jou gaat leven en je beter weet waar je aan begint als je voor deze studie kiest;
  • Je krijgt informatie over de opbouw van programma, dus welke vakken aan bod komen en ook wat de carrièremogelijkheden zijn;
  • Student vertellen hun ervaringen en geven je tips: wat is er leuk aan, wat is lastig, hoe kun je je studie het beste aanpakken, wat zijn de valkuilen, hoeveel uur per week studeer je, etc.

  Stel vooral veel vragen tijdens de voorlichtingsrondes, dit is je kans om alles te weten te komen.

 • Informatiemarkten
  • Je vindt hier al onze opleidingen bij elkaar. Kijk in het programma voor de opleidingen per locatie. Vaak vinden scholieren hier opleidingen waaraan ze nog nooit hadden gedacht;
  • Je gaat in gesprek met studenten en studieadviseurs en je kunt studieboeken en papers inzien;
  • Je krijgt er praktische informatie over inschrijven, wonen in Amsterdam, collegegeld, onze (sport)faciliteiten en hoe we je kunnen helpen als je een functiebeperking hebt, zoals dyslexie;

  Kom dus langs en laat je inspireren!

 • Ronde 'Hoe kies ik een studie?'

  Tijdens de ronde 'Hoe kies ik een studie?' vertellen studenten en een studiekeuzecoach over studeren aan de universiteit, de overgang van de middelbare school naar het hoger onderwijs en het studiekeuzeproces. De ronde geeft je inzichten in je eigen studiekeuze en laat je zien welke stappen je verder kunt zetten om te komen tot een keuze die bij jou past. Voor deze ronde moet je je aanmelden.

 • Ronde ‘Van studie wisselen en opnieuw kiezen’

  Wil je van opleiding veranderen en kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? Hoe kies je een studie waarvan je zeker weet dat die echt bij je past? Twijfel je nog? Bezoek dan de ronde ‘Van studie wisselen en opnieuw kiezen’. De studiekeuzebegeleider vertelt je in deze ronde niet wát je moet kiezen, maar welke stappen je kunt nemen om tot een nieuwe keuze te komen. Voor deze ronde moet je je aanmelden.

 • Rondleiding Sterrenkoepel, Nikhef en Experimentele natuurkunde

  Interesse in Natuur- of Sterrenkunde? Bezoek op Science Park dan ook de sterrenkoepels van de UvA, het Nikhef waar al het onderzoek naar (astro)deeltjesfysica plaatsvindt of laat je rondleiden door de labs waar experimenteel natuurkundig onderzoek wordt gedaan. We raden je wel aan om ook de voorlichtingsronde van de opleiding te bezoeken, tijdens de rondleidingen krijg je geen informatie over het bachelorprogramma. Voor deze ronde moet je je aanmelden.

 • Rondleiding over de campus

  Op elke locatie kun je een campustour volgen. Een unieke kans om de sfeer van de UvA te proeven. Studenten leiden je rond en laten zien waar je college gaat volgen. Wat zijn de beste en meest bijzondere studieplekken, en waar ga jij straks je lunch eten? Ontdek het allemaal tijdens de campustour! Op de informatiemarkt kun je je daarvoor aanmelden.

 • Open huis kunstopleidingen

  Tijdens de UvA Bachelordag hebben de bachelors Cultuurwetenschappen en Kunstgeschiedenis een Open Huis op de eigen locatie: het prachtig gerenoveerde gebouw BG2. Hier kun je al je vragen stellen aan studenten, docenten en de studieadviseur van de opleidingen. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs tussen 12.00 en 17.00 uur.

Welke vragen kan ik stellen tijdens de Bachelordag? (tipsheet)
Video wordt geladen..
UvA Bachelordag

Vragen?

Voor praktische vragen op de Bachelordag zelf, zoals over je aanmelding of de locaties, zie Bachelordag Praktisch.

Heb je algemene vragen en/of over studeren aan de UvA? Stel ze dan aan de Central Student Service Desk:

 • T: +31 (0)20 525 1401
 • WhatsApp: +31 (0)6 2522 3400)

Ga naar Bachelordag Praktisch

Hulp bij je studiekeuze