Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Bachelordag: 12 oktober 2019

Oriënteren op je studiekeuze

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past. Je kunt je nu aanmelden.

Drie belangrijke redenen om naar de Bachelordag te komen

 1. Je krijgt in één keer alle belangrijke informatie over een studie.
 2. Studenten vertellen over hun ervaringen; zij weten als geen ander voor welke keuze jij staat en geven je tips.
 3. Aan het einde van de dag weet je beter welke opleidingen je leuk lijken.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor de Bachelordag op 12 oktober.

Meld je aan

Wat kun je verwachten tijdens de Bachelordag?

Je kunt voorlichtingsrondes volgen van 45 minuten. Voor de rondes moet je je aanmelden. Tussen elke ronde is er een halfuur pauze. De rondes zijn op verschillende locaties in de stad, dus houd rekening met de reistijd. De eerste ronde begint om 10.00 uur, de laatste om 16.15 uur. Op alle locaties is er een informatiemarkt: hier vind je alle opleidingen bij elkaar en krijg je allerlei praktische informatie over studeren aan de UvA. Ook kun je je daar aanmelden voor campustours.

 • Voorlichtingsrondes opleidingen
  • Docenten vertellen je wat je leert in de opleiding, vaak aan de hand van een minicollege, zodat het vakgebied voor jou gaat leven en je beter weet waar je aan begint als je voor deze studie kiest;
  • Je krijgt informatie over de opbouw van programma, dus welke vakken aan bod komen en ook wat de carrièremogelijkheden zijn;
  • Student vertellen hun ervaringen en geven je tips: wat is er leuk aan, wat is lastig, hoe kun je je studie het beste aanpakken, wat zijn de valkuilen, hoeveel uur per week studeer je, etc.

  Stel vooral veel vragen tijdens de voorlichtingsrondes, dit is je kans om alles te weten te komen.

 • Informatiemarkten
  • Je vindt hier al onze opleidingen bij elkaar. Kijk in de Bachelordagkrant voor de opleidingen per locatie. Vaak vinden scholieren hier opleidingen waaraan ze nog nooit hadden gedacht;
  • Je gaat in gesprek met studenten en studieadviseurs en je kunt studieboeken en papers inzien;
  • Je krijgt er praktische informatie over inschrijven, wonen in Amsterdam, collegegeld, onze (sport)faciliteiten en hoe we je kunnen helpen als je een functiebeperking hebt, zoals dyslexie;

  Kom dus langs en laat je inspireren!

 • Voorlichtingsronde ‘Jouw studie en jouw carrière’

  Tijdens deze ronde vertelt een UvA-loopbaanadviseur over de keuzes die je tijdens je studie kunt maken, bijvoorbeeld voor een stage, een minor, voor keuzevakken of voor een uitwisseling naar het buitenland. Ook vertellen we hoe je je tijdens je studie kunt oriënteren op werken na je studie, en lichten we toe hoe de UvA je hierbij ondersteunt. Voor deze ronde moet je je aanmelden.

 • Voorlichtingsronde 'Hoe kies ik een studie?'

  Tijdens deze ronde vertellen studenten en een studiekeuzecoach over studeren aan de universiteit, de overgang van de middelbare school naar het hoger onderwijs en het studiekeuzeproces. De ronde geeft je inzichten in je eigen studiekeuze en laat je zien welke stappen je verder kunt zetten om te komen tot een keuze die bij jou past. Voor deze ronde moet je je aanmelden.

 • Rondleiding Sterrenkoepel, Nikhef en Experimentele natuurkunde

  Interesse in Natuur- of Sterrenkunde? Bezoek op Science Park dan ook de sterrenkoepels van de UvA, het Nikhef waar al het onderzoek naar (astro)deeltjesfysica plaatsvindt of laat je rondleiden door de labs waar experimenteel natuurkundig onderzoek wordt gedaan. We raden je wel aan om ook de voorlichtingsronde van de opleiding te bezoeken, tijdens de rondleidingen krijg je geen informatie over het bachelorprogramma.

 • Rondleidingen over de campus

  Op elke locatie kun je een campustour volgen. Een unieke kans om de sfeer van de UvA te proeven. Studenten leiden je rond en laten zien waar je college gaat volgen. Wat zijn de beste en meest bijzondere studieplekken, en waar ga jij straks je lunch eten? Ontdek het allemaal tijdens campustour! Op de informatiemarkt kun je je daarvoor aanmelden.

 • Open huis kunstopleidingen

  Tijdens de UvA Bachelordag hebben de bachelors Cultuurwetenschappen en Kunstgeschiedenis een Open Huis op de eigen locatie: het prachtig gerenoveerde gebouw BG2. Hier kun je al je vragen stellen aan studenten, docenten en de studieadviseur van de opleidingen. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs.

Download de Programmakrant

Praktische informatie: alles wat je nog wilt weten op de Bachelordag zelf

Voorlichting voor ouders

Je ouders/verzorgers zijn welkom, maar bij bepaalde voorlichtingsrondes kan er maar 1 ouder/verzorger mee naar binnen, omdat we alle scholieren de mogelijkheid willen geven om de rondes bij te wonen. Voor je ouders/verzorgers is er verder een speciale voorlichtingsavond voor ouders op 7 oktober.

Vragen over je aanmelding?

De antwoorden op de meestgestelde vragen vind je hieronder. Heb je andere vragen over de UvA Bachelordag of over studeren aan de UvA in het algemeen? Stel ze dan aan de Central Student Service Desk:

 • T: +31 (0)20 525 1401
 • WhatsApp: +31 (0)6 2522 3400)
 • De ronde waaraan ik zou willen deelnemen is volgeboekt. Is er een andere manier om deze ronde bij te wonen?

  Als een informatieronde vol is, is het niet mogelijk om aan die ronde deel te nemen. Je kunt wel op de informatiemarkt de stand van die opleiding bezoeken en daar je vragen stellen aan studenten en voorlichters. Als je op de hoogte wilt blijven van aanvullende activiteiten voor deze opleiding kun je de volle ronde toch selecteren op het aanmeldformulier. We e-mailen je dan over toekomstige activiteiten die door deze opleiding worden georganiseerd.

 • Ik heb mezelf aangemeld voor een ronde, maar nu wil ik iemand meenemen. Is dit mogelijk?

  Controleer eerst op het aanmeldformulier om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de betreffende ronde. Als dit het geval is, annuleer dan je aanmelding voor deze ronde en aan meld je opnieuw met de persoon die je meeneemt. Als er geen plaatsen beschikbaar zijn kun je helaas niemand met meenemen naar de ronde. Hij of zij kan de stand van de opleiding bezoeken op de informatiemarkt terwijl jij de ronde bijwoont.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor de campustour?

  Je hoeft zich niet te registreren voor de campustour. Deze activiteiten zijn de hele dag beschikbaar. Meld je voor een campustour tijdens de Bachelordag bij het Informatiepunt op de informatiemarkt.