Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor

UvA Proefstudeerweek

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Wil je echt ervaren hoe het is om te studeren aan de UvA? Tijdens de UvA Proefstudeerweek van 2 t/m 13 december 2019 bieden diverse opleidingen proefcolleges aan. Dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding. Proefstuderen is bedoeld voor leerlingen in 5 en 6 vwo die al een Bachelordag hebben bezocht.

Information in English

Drie redenen om te komen Proefstuderen

1. Je volgt samen met andere studiekiezers een college, werkgroep of practicum bij de opleiding van jouw interesse. Zo krijg je een realistisch beeld van de opleiding en het onderwijs aan de UvA.
2. Je bezoekt de campus en proeft de sfeer van de UvA.
3. Na Proefstuderen kun je beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, en of de UvA de plek is waar je wilt studeren. Dit helpt je verder bij je studiekeuze.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor de UvA Proefstudeerweek van 2 t/m 13 december 2019. Ga naar de studie/ronde van je keuze en meld je aan.

Naar het programma + aanmelden

Studenten bij Proefstuderen

Wat je vooraf moet weten:

  • Proefstuderen vindt altijd plaats op een doordeweekse dag, dus vraag tijdig toestemming op je school om te kunnen deelnemen. Je hoeft alleen aanwezig te zijn op de dag dat jouw opleiding Proefstuderen aanbiedt.
  • Het is goed als je al op de Bachelordag bent geweest, want tijdens proefstuderen krijg je geen informatie over toelatingseisen of het studieprogramma. Je vindt deze informatie op de opleidingspagina.
  • Proefstuderen is een studiekeuzeactiviteit voor studiekiezers. Je kunt je ouders, verzorgers of andere begeleiders niet meenemen.
  • Proefstuderen is bedoeld voor leerlingen in 5 en 6 vwo. Ben je 4-vwo’er en wil je graag kennismaken met de bacheloropleidingen van de UvA? Kom dan naar de Studiekeuze Kick-off op 12 juni 2020, de perfecte start van jouw studiekeuzeproces!

Meestgestelde vragen over Proefstuderen

Heb je vragen over Proefstuderen, kijk dan eerst even in het overzicht van meestgestelde vragen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de Central Student Service Desk.

Studenten bij Proefstuderen Geneeskunde

Alternatief voor Proefstuderen: Student voor een dag

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan de Proefstudeerweek? Je kunt ook een dagdeel Student voor een dag zijn. Bij Student voor een dag volg je meestal een bestaand college, soms met een aantal andere studiekiezers. Het is vooral de bedoeling dat je de sfeer proeft bij de opleiding. Je bezoekt de campus, ontmoet studenten en kunt al je vragen stellen aan de student die jou begeleidt. Je krijgt geen algemene voorlichting over de hele studie.