Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Studieprogramma

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Onderwijsvormen binnen Arbeid en onderneming

Als masterstudent krijg je les in groepen van ongeveer 20 personen. Tijdens de lessen worden de theorie en de praktijk zo veel mogelijk in hun onderlinge samenhang behandeld. De toetsing bestaat niet alleen uit schriftelijke eindtoetsen, maar ook uit het schrijven van noten bij rechterlijke uitspraken, scripties of het houden van mondelinge presentaties. Een belangrijk onderdeel is ook het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice, waardoor je al tijdens je studie praktijkervaring op kunt doen.

Het onderwijs wordt grotendeels in het Nederlands gegeven. Als vakken zich daartoe lenen, zullen ze ook in het Engels worden aangeboden.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Diploma Arbeidsrecht

Arbeid en onderneming is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Arbeidsrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Arbeidsrecht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.