Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor kiezen?
Verbreed je horizon met een minor

Met een minor stem je je studie af op je interesses en je toekomst. Bekijk ons brede aanbod en laat je inspireren door de verhalen van UvA studenten, de career coach en handige tips.

Een minor kiezen bij de UvA
Waarom een minor?

Minors zijn een uitgelezen kans om je studie af te stemmen op je behoeften en interesses. Gebruik ze om je te specialiseren binnen je bacheloropleiding of om je studie juist te verbreden: met studiepunten uit een ander vakgebied heb je straks meer mogelijkheden in je masterkeuze.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan de videopitches van de minors die door de UvA worden aangeboden.

Tips voor het kiezen van een minor
  • Tip 1: Denk creatief

    Een minor hoeft niet gerelateerd te zijn aan je huidige studie. Ben je benieuwd naar een ander onderwerp of vakgebied? Dit is een dé kans om een cursus van een andere faculteit te proberen.
  • Tip 2: Denk aan je toekomstige studie- of carrièrewensen

    Bedenk in welke masteropleiding of carrière je interesse hebt. Een minor kan je helpen aan de toelatingseisen te voldoen of je voorbereiden op je toekomstige baan.
  • Tip 3: Of kies ervoor om te specialiseren

    Dit is een kans om je meer te focussen op dat waar je interesse echt ligt binnen je bacheloropleiding. Word expert op dat gebied!
Jetske Bijdendijk | UvA loopbaanadviseur
Weet je niet welke minor je moet kiezen? Praten met een loopbaanadviseur van het UvA Student Careers Centre kan daarbij helpen.