Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Typen masters, schakelprogramma’s

Na de bachelor kun je kiezen voor een master. Voor meerdere masters geldt een selectieprocedure of moet je al tijdens de bachelor bepaalde vakken hebben gekozen.

De toegangseisen voor masters verschillen. Soms heb je specifieke vakken in je bachelor nodig of een bepaald cijfergemiddelde. Het is daarom slim om je al vroeg in je bachelorstudie te oriënteren op het masteraanbod. Zo kun je je minor of keuzevakken afstemmen op de master die je daarna wilt gaan doen.

Soorten masteropleidingen 

Bij sommige masters is de voertaal Engels en ben je in internationaal gezelschap. Ook is het mogelijk om een master geheel of gedeeltelijk aan een andere universiteit in binnen- of buitenland te volgen.

Schakelprogramma's 

Geeft je hbo-diploma of je universitaire bachelor geen toegang tot de masteropleiding die je wilt volgen? Dan kun je in een aantal gevallen een aanvullend programma doen om je kennis en vaardigheden op het vereiste niveau te brengen.

Accreditatie en afstudeertitel 

Vrijwel alle masteropleidingen van de UvA zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).